• Pregleda: 5338

Gradska biblioteka postala bogatija za 2.600 naslova

Iako je sezona godišnjih odmora i raspusta, nije se smanjio broj čitalaca u Gradskoj biblioteci. Bibliotekari kažu da su leti najčitanija „lakša“ literatura, među kojom ove godine dominira roman „Zagrli me“, Vesne Dedić. Najverniji pisanoj reči su pripadnice ženskog pola, srednjih godina i u kasnijem životnom dobu.
Gradska biblioteka postala bogatija za 2.600 naslova

Posle 5 godina pauze, naša sugrađanka Ksenija Brkić ponovo je postala član Gradske biblioteke. Ksenija kaže da je kao prosvetni radnik oduvek negovala ljubav prema literaturi.

Zahvaljujući otkupu publikacija za biblioteke od strane Ministarstva kulture i informisanja, subotička Gradska biblioteka postala je bogatija za 2600 naslova, koji će omogućiti da naši sugrađani uživaju u dobrim knjigama tokom leta. Prema rečima bibliotekara jedna od preporuka za decu, ali i odrasle bi bio roman u zagonetkama „Martina velika zagonetna avantura“, autora Uroša Petrovića.

Jedna od najčitanijih knjiga ove godine je roman „Zagrli me“, Vesne Dedić. Među najčitanijima su i naslovi Gijoma Musoa, Lusinde Rajli, Heninga Mankela i Patersona. Najbrojniji čitaoci pripadaju grupi žena srednje životne dobi.

Gradska biblioteka omogućava penzionerima da pod povlašćenim uslovima dobiju godišnju člansku kartu po ceni od 500 dinara, uz prikaz poslednjeg čeka od penzije.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

5
swano Odgovori
Pa normalno kada je clanarina 800 dinara!
Bane Odgovori
Hteo sam im poklonit 200 knjiga i nisu primili jer nisu imali mesta gde da stave
ffilozoff Odgovori
Kako da poklonim knjige?? Imam Getea,Frojda,Froma,Dostojevskog,Orvela,Hesea,...
Salem 1692 Odgovori
Dani Gradske biblioteke su u oktobru mesecu pa je clanarina 400 dinara, pa ko voli nek izvoli.
Tomica Mačković Odgovori
Lep gest i svaka čast.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.