Komentara: 5
Pregleda: 5616

Gradska biblioteka postala bogatija za 2.600 naslova

05.08.2015. u 16:25h
Izvor: RTV Yueco
Iako je sezona godišnjih odmora i raspusta, nije se smanjio broj čitalaca u Gradskoj biblioteci. Bibliotekari kažu da su leti najčitanija „lakša“ literatura, među kojom ove godine dominira roman „Zagrli me“, Vesne Dedić. Najverniji pisanoj reči su pripadnice ženskog pola, srednjih godina i u kasnijem životnom dobu.
Gradska biblioteka postala bogatija za 2.600 naslova

Posle 5 godina pauze, naša sugrađanka Ksenija Brkić ponovo je postala član Gradske biblioteke. Ksenija kaže da je kao prosvetni radnik oduvek negovala ljubav prema literaturi.

Zahvaljujući otkupu publikacija za biblioteke od strane Ministarstva kulture i informisanja, subotička Gradska biblioteka postala je bogatija za 2600 naslova, koji će omogućiti da naši sugrađani uživaju u dobrim knjigama tokom leta. Prema rečima bibliotekara jedna od preporuka za decu, ali i odrasle bi bio roman u zagonetkama „Martina velika zagonetna avantura“, autora Uroša Petrovića.

Jedna od najčitanijih knjiga ove godine je roman „Zagrli me“, Vesne Dedić. Među najčitanijima su i naslovi Gijoma Musoa, Lusinde Rajli, Heninga Mankela i Patersona. Najbrojniji čitaoci pripadaju grupi žena srednje životne dobi.

Gradska biblioteka omogućava penzionerima da pod povlašćenim uslovima dobiju godišnju člansku kartu po ceni od 500 dinara, uz prikaz poslednjeg čeka od penzije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5616
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.