Komentara: 77
Pregleda: 16830

Gradonačelnik primio roditelje pretučenog Danila

16.01.2013. u 15:10h
Gradonačelnik Modest Dulić primio je roditelje pretučenog petnestogodišnjaka i obećao da će se bezbednost u gradu podići na viši nivo. Krajem prošle godine trojica petnaestogodišnjaka pretučena su na autobuskom stajalištu pored Opšte bolnice kada su ih iskočivši iz automobila napala trojica starijih momaka. Policija je ubrzo identifikovala i privela dvojicu osumnjičenih koji su nakon 48 sati pušteni iz pritvora.
Gradonačelnik primio roditelje pretučenog Danila

Drsko i nasilničko ponašanje neće biti tolerisano! - prve su reči Modesta Dulića, gradonačelnika Subotice -  Naš grad je uvek bi miran i tako treba da ostane.

Slučaj koji je proteklih dana isplivao na površinu, a tiče se nasilničkog ponašanja u konkretnom slučaju premlaćivanja maloletnih lica, potresao je Suboticu i u vesti koju smo objavili pre par dana, i koja do današnjeg dana ima preko 20.000 pregleda i preko 200 komentara, većinski se osuđuje reakcija pravosuđa i ćutanje gradskih vlasti i same Bolnice, koja je kako stvari stoje stala u zaštitu svog zaposlenog.


Prijem roditelja jednog od pretučenih dečaka kod Gradonačelnika

Danas je Gradonačelnik primio roditelje maloletnog Danila koji je bio jedna od žrtvi u ovom fizičkom incidentu. On je rekao da je na dnevnoj vezi sa policijom, koju ističe kao vrlo profesionalnu službu, a danas je dobio i uveravanja od Predsednice opštinskog Suda da će ovaj predmet biti prioritetno uzet na razmatranje, da će se vrlo brzo utvrditi njihova odgovornost.

Gradonačelnik je naglasio da je vrlo bitno da komunikacija između policije i opštinskog suda bude na onom nivou kvaliteta kako bi se postiglo tečnije rešavanje aktuelnih predmeta.

U planu za 2013. godinu je da se postave bezbedonosne kamere kako bi se još dodatno pomoglo održavanju reda i mira na gradskom ulicama.

Nije bitna veličina kazne, važno je da se slučaj procesuira i da se ovakve stvari više nikada ne ponove! - kaže Božidar Spajić, otac maloletnog Danila

Božidar Spajić, subotički sportski novinar, a pre svega otac maloletnog Danila Spajića bio je izuzetno zadovoljan razgovorom, stavom i obećanjima koje je gradonačelnik Modest Dulić uputio. U nastavku Božidar se osvrnuo na rad policije i sudstva, u ovom konkretnom slučaju, pri čemu je naglasio da je policija bila vrlo korektna i profesionalna dok u lokalno sudstvo baš i nema poverenja. Njegov stav, kako kaže, će se promeniti samo kada vidi rezultate na ovom slučaju i kako kaže nije mu bitno visina kazne nego da ova situacija za opomenu drugima bude adekvatno ispraćena i da se ovakvi slučajevi više nikada ne ponove.

Božidar je istakao da je vrlo ponosan reakcijama koje je mogao da pročita putem našeg sajta u vesti "Nasilje bez kazne" i brojem komentara koji su ostavili Subotičani u generalnoj osudi ovog nasilničkog ponašanja.


Izjava potparola Osnovnog suda u Subotici

Na osnovu zahteva za sprovođenje istrage osnovnog javnog Tužilaštva, istražni sudija Osnovnog suda u Subotici je 26. decembra 2012. godine doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih Željka Ostrogonca i Ivana Rukavine zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda. Istog dana navedena lica su privedena zbog sumnje da će optužena lica uticati na oštećena lica koja tada još nisu saslušana u istražnom postupku.

26. i 27. decembra saslušana su oštećena lica i svedoci, te je nakon toga istražni sudija doneo rešenje da se ukine pritvor za osumnjičena lica. Istražni postupak se kako kažu privodi kraju, predmet se trenutno nalazi na veštačenju a zatim će zaključak biti prosleđen Osnovnom tužilaštvu u cilju eventualnog podizanja optužnice.

Potparol Suda navodi da su osumnjičeni pušteni jer nisu ranije osuđivani i Tužilaštvo je procenilo da ne postoji osnov da bi isti mogli da ponove krivično delo.

Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 77
Pregleda: 16830

Povezane vesti

Povezane teme

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.