Komentara: 19
Pregleda: 4846
Foto

Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji vetrozaštitnih pojaseva

01.04.2016. u 17:27h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član GV zadužen za poljoprivredu, Šimon Ostrogonac obišli su dve lokacije na kojima je izvršena rekonstrukcija vetrozaštitnih pojaseva, na Mikićevu i „Bećar ataru“ u blizini Starog Žednika.
Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji vetrozaštitnih pojaseva

Za projekat rekonstrukcije vetrozaštitnih pojaseva je opredeljeno ukupno 3,6 miliona dinara, a do sada su posađene sadnice u vrednosti od 1,6 miliona dinara. Sadnja je poverena firmi  „Biodekor“ iz Beograda.

Prilikom obilaska lokacija na kojima je rekontruisan vetrozaštitni pojas, gradonačelnik Subotice, Jene Maglai je izjavio da je veoma zadovoljan kvalitetom sadnica i realizovanim radovima, osvrnuvši se na nedovršen posao koji su mu ostavili prethodnici.

- Sadnice su zaista kvalitetne i mislim da je posle nekoliko godina ovo značajan korak za sadnju vetrozaštitnih pojaseva. Uspeli smo posle onih nerešenih javnih nabavki, kada su potrošena ogromna sredstva, a projekat nije realizovan, da  odgovorno i stručno završimo posao. Kontrola kompletnog posla je izvršena od strane Grada Subotica i sada je bitno da izvođači radova redovno održavaju vetrozaštitne pojaseve - kaže  Maglai.

Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji vetrozaštitnih pojaseva

Kvalitetnim sadnim materijalom, jasena i breze, rekonstruisani su vetrozaštitni pojasevi u dužini od po 1,5 km i 2 km na Mikićevu, u blizini Starog Žednika, kao i na potezu Žednik- Čantavir. Lokacije su izabrane na osnovu postojećih uslova za rekonstrukciju, te rešenih imovinsko-pravnih odnosa.

- Na ovim lokacijama su postojali uslovi da se rekonstruištu vetrozaštitni pojasevi. Vetrozaštitni pojasevi su ranije rađeni i kod Tavankuta i Ljutova i između Tavankuta i puta za Bajmok. Nažalost, tamo uslovi ne postoje,  moglo je pola Tavankuta da odleti u vazduh, jer su naši prethodnici bušili rupe na gasovodu. Neophodno je prvo stvoriti uslove da bi se kasnije izvršili radovi - kaže Šimon Ostrogonac, član GV zadužen za oblast poljoprivrede.

Prema rečima gradonačelnika, Jenea Maglaia, sadnja će biti nastavljena na jesen do kada bi izvođač trebalo da obezbedi kvalitetni sadni materijal. Završetak rekonstrukcije je planiran za kraj godine.

Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji vetrozaštitnih pojaseva

Izvor: Subotica.com
Obilazak rekonstruisanih vetrozaštitnih pojaseva Obilazak rekonstruisanih vetrozaštitnih pojaseva Obilazak rekonstruisanih vetrozaštitnih pojaseva Obilazak rekonstruisanih vetrozaštitnih pojaseva Obilazak rekonstruisanih vetrozaštitnih pojaseva Obilazak rekonstruisanih vetrozaštitnih pojaseva Obilazak rekonstruisanih vetrozaštitnih pojaseva Obilazak rekonstruisanih vetrozaštitnih pojaseva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 19
Pregleda: 4846
Povezane teme

jene maglai

vetrozaštitni pojasevi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.