Komentara: 6
Pregleda: 2510
Foto

Gradonačelnik Bakić primio predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" povodom nedavnog uspeha na Prvenstvu Srbije

18.05.2022. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
Sjajnim uspesima subotičkih sportista nedavno su se pridružile i seniorke Streljačkog kluba „Spartak“ koje su postale državni prvaci. Povodom sjajnih rezultata i uspešne organizacije Prvenstva države u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke, predstavnike Streljačkog kluba „Spartak“ danas je primio gradonačelnik Bakić.
Gradonačelnik Bakić primio predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" povodom nedavnog uspeha na Prvenstvu Srbije

Prvi čovek našeg grada istakao je da rezultati nisu došli preko noći i da će i ovaj član velike „Spartakove“ porodice imati podršku svog grada.

- Maj je u znaku sporta u Gradskoj kući. Subotički sport je tokom ove sezone jednostavno eksplodirao i pokazao da je Subotica „grad sportova“. Imamo četiri ekipna prvaka države i tri ekipna vicešampiona. Zato će ova sezona će biti zlatnim slovima upisana u istoriji subotičkog sporta – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić. – Uspeh Streljačkog kluba „Spartak“ nije slučajno došao, uloženo je mnogo truda i rada, svako takmičenje donosilo je sve bolje rezultate a kruna toga je titula prvaka za žene u seniorskoj kategoriji. Uz nju, u pojedinačnoj konkurenciji Jelena Todorović osvojila je bronzu u gađanju vazdušnom puškom. Svi njihovi uspesi su promocija našeg grada i, uvek ponavljam, oni su najbolji ambasadori Subotice. Potrudićemo se da ispunimo ono što smo dogovorili, ne košta mnogo a može mnogo da pomogne ovim zlatnim ljudima.

Gradonačelnik Bakić primio predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" povodom nedavnog uspeha na Prvenstvu SrbijeKlub trenutno ima 207 registrovanih članova, od kojih se 50 aktivno takmiči u sve tri kategorije: pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj.

- Zahvaljujemo se gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na  bezrezervnoj podršci, u moralnom i materijalnom smislu, jer bez nje ne bi mogli da dođemo na nivo prvaka države. U zadnjih 30 godina nismo imali ovakvu organizaciju prvenstva države vazdušnom puškom, a u Subotici nikada nije bilo ovakvo takmičenje. Uspeli smo našim  vrednim radom i trudom da dovedemo jednu ovakvo takmičenje u naš grad i da organizujemo sve kako treba. Pohvale nam stižu sa svih strana i drago nam je da je sve dobro proteklo – naglašava Milan Jarić, predsednik Streljačkog kluba „Spartak“.

Gradonačelnik Bakić primio predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" povodom nedavnog uspeha na Prvenstvu Srbije

Po rečima trenera Branka Bajića, ovogodišnje prvenstvo države je imalo publicitet kakav dolikuje ovom olimpijskom sportu.

- Za streljaštvo čujemo samo kada neko donese medalju sa Olimpijade, dok za druge sportove znamo sve mečeve koji su održani. U streljaštvu nije tako. Naš klub se takmiči i u disciplinama sa pištoljem što je počelo pre tri, četiri godine i do sada smo uspeli da dođemo do tri pehara – dodaje Bajić.

Gradonačelnik Bakić primio predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" povodom nedavnog uspeha na Prvenstvu SrbijeBronzana medalja i titula prvaka države za Jelenu Todorović znače podstrek za dalji rad.

- Bilo je veliko zadovoljstvo nastupiti u rodnom gradu i pucati sa mlađim članovima pred kojima je karijera. Drago mi je da sam član takve ekipe, nadam se da ćemo u budućnosti ostvarivati još bolje rezultate – kaže Jelena, uz koju su na pobedničkom postolju bile i Milica Rikić i Sanja Sremački.

Izvor: Subotica.com
Prijem kod gradonačelnika Bakića za predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" Prijem kod gradonačelnika Bakića za predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" Prijem kod gradonačelnika Bakića za predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" Prijem kod gradonačelnika Bakića za predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" Prijem kod gradonačelnika Bakića za predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" Prijem kod gradonačelnika Bakića za predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" Prijem kod gradonačelnika Bakića za predstavnike Streljačkog kluba "Spartak" Prijem kod gradonačelnika Bakića za predstavnike Streljačkog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2510

Povezana vest

Povezane teme

streljaštvo

milan jarić

stevan bakić

streljački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.