Komentara: 44
Pregleda: 4870

Gradonačelnik apelovao na građane da se vakcinišu

29.06.2021. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Stevan Bakić pozvao je danas Subotičane, naročito mlade, da dođu na punkt za imunizaciju u Novoj opštini i vakcinišu se nekom od četiri ponuđene vakcine.
Gradonačelnik apelovao na građane da se vakcinišu

SVE VAKCINE DOSTUPNE - Sve odobrene vakcine u Srbiji su dostupne, za većinu nije potrebna posebna prijava, osim za "Sputnjik V" za koji se treba prijaviti putem portala "eUprava" ili na broj telefona 0800 222 334.

Gradonačelnik je istakao da je epidemiološka situacija danas mnogo bolja nego prethodnih meseci, ali da je to izazvalo preveliko opuštanje, te da je stopa vakcinacije u našem gradu drastično opala.

- Moram da podsetim da je u našem gradu, zaključno sa 27. junom sa obe doze vakcinisano 44.073 Subotičana, što je 39,6 odsto stanovnika i to računajući po realnoj proceni trenutnog stanja, a ne po rezultatima popisa od pre deceniju. Sa trenutnim brojem vakcinisanih naš grad, koji je peti po veličini u Srbiji, nije u prvih pet po stopi imunizacije. To je zabrinjavajući podatak, ne zbog neke potrebe da se nadmećemo ili dokazujemo, već zbog medicinske činjenice da, bez imunizacije 70-90 odsto građana, nećemo moći da očekujemo potpuni nestanak virusa iz naše sredine - naveo je Bakić.

Gradonačelnik apelovao na građane da se vakcinišuOn je dodao da što duže virus opstaje među onima koji nisu vakcinisani, povećava se mogućnost pojave novih sojeva, zbog čega je, kako je ocenio, sve izglednije da će se epidemiološka situacija u našem gradu drastično pogoršati na jesen.

- Podsećam da svaki dan i dalje imamo smrtne slučajeve u zemlji, a da je među onima koji su primljeni u bolnice najveći broj nevakcinisanih. Poražavajuće je što je stopa vakcinacije mnogo bolja u nekim zemljama koje su kasnije dobile vakcine od Srbije. Ne smemo dozvoliti da, nakon mnogih bitaka koje su dobili naši lekari, izgubimo rat protiv korona virusa. Zato apelujem na one koji nisu primili vakcinu, da se ne povode za suludim teorijama koje podrivaju zdravstvenu bezbednost zemlje i ugrožavaju živote, već da učine ono što je najbolje za njihovo zdravlje i zdravlje svih u Srbiji i pristupe vakcinaciji - poručio je gradonačelnik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 4870

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

vakcinacija stanovništva subotica

stevan bakić

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.