Komentara: 16
Pregleda: 10079
Foto

Građevinski materijal za deset porodica

31.05.2016. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Milimir Vujadinović uručio je građevinski materijal porodici Josipović iz Budvanske ulice, koja je sa još devet porodica to pravo ostvarila u okviru prošlogodišnjeg Javnog poziva za poboljšanje uslova stanovanja izbeglih i raseljenih na teritoriji Grada Subotice. Ukupna vrednost dodeljenog građevinskog materijala je nešto više od 3 miliona dinara.
Građevinski materijal za deset porodica

Josipovići su se u Suboticu doselili iz Bosne 1994. godine, a u ratnom vihoru ostali su bez tri kuće. Bez sigurnih primanja i nimalo lakim radom na Buvljaku uspeli su da se skuće 2002. godine. Iako su prema rečima Ratke Josipović, srećni jer imaju “svoj krov nad glavom” uslovi u kojima žive su veoma teški.

- Dugo smo bili podstanari, tako da sam jako srećna od kada smo uspeli da kupimo ovu kuću, kakva god da je, naša je. Živim ovde sa mužem i sinom koji ima 14 godina. Pošto suprug i ja nemamo stalno zaposlenje, nikada ne možemo da skupimo dovoljno novca da poboljšamo uslove u kući, a to je neophodno. Jako sam srećna jer smo uspeli da dobijemo građevinski materijal, to je prvi put da smo nešto dobili od kada smo došli. Stigli su prozori, vrata, oluci, blokovi...Čim skupimo novac počećemo sa radovima. Trebalo bi da saniramo plafone koji su u izuzetno lošem stanju, a novi vrata i prozori će nam olakšati da zagrejemo kuću zimi, što je jako teško - kaže Ratka Josipović.

Građevinski materijal za deset porodica

Građevinski materijal za deset porodica

Pored Josipovića, građevinski materijal za sanaciju stambenih objekata i nastavak gradnje dobile su još četiri porodice u Subotici i pet porodica sa prebivalištem u Bajmoku.

- Uručenje građevinskog materijala samo je finalizacija javnog poziva koji je raspisan prošle godine. Svako domaćinstvo je dobilo građevinski materijal u vrednosti od oko 300 hiljada dinara. Ponavljam da smo dve decenije izgubili kada je u pitanju korišenje ovih sredstava, ali nadam se da ćemo uspeti to da nadoknadimo u naredne dve, tri godine dok bude postojao ovaj program - kaže Milimir Vujadinović.

Prema rečima Vujadinovića, Grad Subotica je konkurisao na još četiri javna poziva za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih, te se očekuje da bi do kraja godine na ovaj način mogle biti zbrinute neke od četrdesetak porodica koje su podnele zahtev.

Izvor: Subotica.com
Uručenje građevinskog materijala za porodicu Josipović Uručenje građevinskog materijala za porodicu Josipović Uručenje građevinskog materijala za porodicu Josipović Uručenje građevinskog materijala za porodicu Josipović Uručenje građevinskog materijala za porodicu Josipović Uručenje građevinskog materijala za porodicu Josipović Uručenje građevinskog materijala za porodicu Josipović Uručenje građevinskog materijala za porodicu Josipović
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 10079
Povezane teme

izbeglice

milimir vujadinović

pomoć za izbegla i raseljena lica

pomoć za socijalno ugrožene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.