Komentara: 6
Pregleda: 3098
Video
Foto

Građevinci podržali Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, na posao došli u roze majicama

29.02.2024. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Građevinski radnici iz kompanije "ZRG" priključili su se obeležavanju Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja i juče su se na poslu pojavili u roze majicama.
Građevinci podržali Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, na posao došli u roze majicama

Inicijativa da se na ovaj način pruži podrška deci, roditeljima i prosvetnim radnicima u borbi protiv vršnjačkog nasilja potekla je od vlasnika preduzeća, Saše Vojnić Hajduk koji i sam ima troje dece i čija supruga u OŠ "Sonja Marinković" podučava mlađe generacije.

- Škola u kojoj radi moja supruga obeležava Dan roze majica brojnim aktivnostima, a ja sam, kao neko ko jako voli svoju suprugu, odlučio da podržim nju i njene kolege u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Roditelj sam tri devojčice i ne želim da se mojoj deci dogode neprijatnosti sa kojima se, nažalost, neki njihovi vršnjaci suočavaju - objašnjava Vojnić Hajduk i dodaje da su zaposleni podržali njegovu inicijativu - U kolektivu nas je 17, a ukupno imamo preko 20 dece. Mi smo jedna velika porodica koja može da se pohvali odličnim međuljudskim odnosima. Nema tolerancije na uvrede i svađe, a nesuglasice i sukobi mišljenja su sastavni deo svake porodice i mi ih rešavamo kompromisom.

Građevinci podržali Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, na posao došli u roze majicamaNa poslu se u roze majici juče pojavio i Kristijan Molnar, otac šestoro dece koji je podržao incijativu svog direktora i uputio snažnu podršku deci.

- Deco, poštujte jedni druge! Žalosno je što uopšte postoji potreba za ovakvim akcijama, jer meni je neshvatljivo da se vršnjačko nasilje uopšte događa i strašno je što se ono promoviše putem pojedinih društvenih mreža. Zagovornik sam nulte tolerancije za nasilje i nažalost strahujem za svoju decu - poručuje Molnar - Naše učešće u obeležavanju Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja je simbolično, ali smatram da smo poslali dovoljno jaku poruku time što smo obukli roze majice s obzirom da svi znamo kakva priča stoji iza ovog simbola otpora vršnjačkom nasilju. Nadam se da će se naredne godine u akciju uključiti veći broj subotičkih kompanija - dodaje Ksenija Jurić, majka dve devojčice osnovnoškolskog uzrasta.

Građevinci podržali Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, na posao došli u roze majicama

Podsećamo, simbol Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja su roze majice. Naime, 2007. godine dečak Čak Meknil pojavio se u školi u roze polo majici kako bi iskazao podršku majci oboleloj od karcinoma dojke, zbog čega je pretrpeo vršnjačko nasilje. Narednog dana, njegovi prijatelji kupili su pedeset takvih majica i podelili ih po školi, a deca su ih obukla u znak solidarnosti sa njim i tada je nastao Dan roze majica.

Građevinci podržali Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, na posao došli u roze majicama

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Danа borbe protiv vršnjačkog nasilja Obeležavanje Danа borbe protiv vršnjačkog nasilja Obeležavanje Danа borbe protiv vršnjačkog nasilja Obeležavanje Danа borbe protiv vršnjačkog nasilja Obeležavanje Danа borbe protiv vršnjačkog nasilja Obeležavanje Danа borbe protiv vršnjačkog nasilja Obeležavanje Danа borbe protiv vršnjačkog nasilja Obeležavanje Danа borbe protiv vršnjačkog nasilja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 4 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 3098

Povezana vest

Povezane teme

vršnjačko nasilje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.