Komentara: 18
Pregleda: 6622
Foto

Građani Malog Bajmoka od danas mogu da uzimaju lekove na recept

19.03.2016. u 14:03h > 15:35
Izvor: Subotica.com
Građani Malog Bajmoka od danas mogu da uzimaju lekove na recept

Građani Malog Bajmoka od danas mogu da podižu lekove na recept u apoteci u okviru ove mesne zajednice. Posle šestomesečnih napora, rukovodstvo MZ je rešilo dugogodišnji problem uz podršku člana GV za oblast socijalne zaštite, Milimira Vujadinovića, vlasnika privatne apoteke „Venus“, kao i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Problem je, prema rečima Vujadinovića, nastao u septembru 2012. godine kada je tadašnje rukovodstvo MZ Mali Bajmok sklopilo ugovor sa vlasnikom apoteke u kome nije definisana obaveza izdavanja lekova na recept. Imajući u vidu da na teritoriji ove mesne zajednice živi uglavnom starija populacija, odlazak do grada zbog lekova, za većinu je predstavljao veliki napor.

Građani Malog Bajmoka od danas mogu da uzimaju lekove na recept

- Imali smo  predloge od nekih pojedinaca da zatvorimo apoteku i raskinemo ugovor. To je valjda najlakše uraditi, ali mi smo vodili računa i o potrebama građana i o onima koji rade u ovoj apoteci, jer bi zatvaranje dovelo i do ukidanja radnih mesta. Mi smo sačuvali radna mesta, sačuvali one koji plaćaju porez i došli do toga da građani mogu da kupuju lekove na recept- kaže Vujadinović.

Izdavanje lekova na recept građani su prijavili kao gorući, kada je prošlog septembra konstituisana Skupština MZ Mali Bajmok. Prema rečima predsednika Skupštine MZ, Saše Gravorca, od tada do danas, rešeno je skoro 60 odsto definisanih problema.

-Održali smo nekoliko zabavnih manifestacija u sklopu MZ Mali Bajmok, napravili smo Kulturni centar „Arija“, koji ovde egzistira, znači imamo folklornu sekciju. Na putu smo da rešimo igrališta, napravili smo Klub privrednika, uspostavili saradnju sa Industrijskom zonom i moram da kažem da smo ovih šest meseci stvarali temelje da bismo sve probleme u narednom periodu u što kraćem roku mogli rešiti. Stanovnike Malog Bajmoka želim da obavestim da će rukovodstvo MZ svakog trećeg utorka u mesecu organizovati prijem građana, u periodu od 18 do 19 časova. Tada oni mogu izneti sve što ih tišti, a mi ćemo ukoliko je u našoj nadležnosti probati da rešimo problem što efikasnije - ističe Gravorac.

Građani Malog Bajmoka od danas mogu da uzimaju lekove na recept

On je dodao da su komunalni i infrastrukturni problemi ove MZ veliki, te da su dodatno opterećeni što pored oko 5000 stanovnika, na teritoriju ove MZ svakodnevno u Industrijsku zonu dolazi još 3650 ljudi, kao veliki broj kupaca zbog buvljaka.

Jedan od prioriteta u narednom periodu biće izgradnja dodatne ordinacije u ambulanti, u okviru Mesne zajednice. Prema rečima Gravorca, rukovodstvo Doma zdravlja je dalo garanciju da će, ukoliko se steknu adekvatni uslovi i dodatni prostor, obezbediti još jednog lekara.

Izvor: Subotica.com
Obilazak MZ "Mali Bajmok" i Apoteke "Venus" Obilazak MZ "Mali Bajmok" i Apoteke "Venus" Obilazak MZ "Mali Bajmok" i Apoteke "Venus" Obilazak MZ "Mali Bajmok" i Apoteke "Venus" Obilazak MZ "Mali Bajmok" i Apoteke "Venus" Obilazak MZ "Mali Bajmok" i Apoteke "Venus" Obilazak MZ "Mali Bajmok" i Apoteke "Venus" Obilazak MZ "Mali Bajmok" i Apoteke "Venus"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 18
Pregleda: 6622
Povezane teme

mali bajmok

mz mali bajmok

milimir vujadinović

mirko antelj

saša gravorac

apoteka mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.