Komentara: 29
Pregleda: 11908

Građani Kera protiv postavljanja bazne stanice mobilne telefonije

26.05.2014. u 12:40h
Izvor: Dnevnik Online
Stanovnici naselja Ker sprečili su, odnosno, odložili postavljanje bazne stanice mobilne telefonije na teritoriji svoje mesne zajednice, i koriste sva sredstva da spreče postavljanje u budućnosti. Oko 200 građana potpisalo je peticiju za zaustavljanje postavljanja bazne stanice mobilne telefonije na jednom privatnom placu, na teritoriji ovog naselja.
Građani Kera protiv postavljanja bazne stanice mobilne telefonije

Građani ističu da nisu bili na vreme obavešteni o izvođenju radova, te traže da se nastavak radova odloži za mesec dana. Tim povodom održan je sastanak između predstavnika Mesne zajednice Ker, građana, predstavnika gradske uprave i kompanije  „Telekom“, kako bi se rešio problem, ali sastanak nije dao rezultate.

U gradskoj upravi ističu da je postavljanje bazne stanice potpuno bezbedno za zdravlje ljudi i životnu sredinu. Predstavnici grada dalje objašnjavaju, da je ispoštovana zakonska procedura i izrađena je studija o proceni uticaja na životnu sredinu od strane akreditovane laboratorije. Na taj projekat, koji predviđa sve mere zaštite životne sredine i bezbednosti zdravlja ljudi, data je saglasnost.

Nadležni iz kompanije „Telekom”, nisu želeli da komentarišu slučaj, odnosno da kažu kada će biti nastavljeni radovi na postavljanju repetitora, ali su istakli da on nije štetan po zdravlje ljudi, a višestruko doprinosi poboljšanju usluga ove kompanije.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 11908
Povezane vesti
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.