Komentara: 5
Pregleda: 3608

Gradiće se centar za uginule životinje

14.09.2015. u 17:34h
Izvor: Subotica.com
Centar za sakupljanje sporednih proizvoda životinjskog porekla biće završen do sredine sledeće godine, a lokacija će se nalaziti na mestu sadašnjeg stočnog groblja, izjavio je rukovodilac Odseka za poljoprivredu Grgur Stipić.
Gradiće se centar za uginule životinje

Stipić kaže da je Centar trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije, a početak izgradnje je predviđen za prvu polovinu 2016-te.

Na taj način biće rešeni problemi odnošenja leševa životinja sa poljoprivrednih gazdinstava. U Centru je predviđena selekcija otpada životinjskog porekla za ishranu u zoološkim vrtovima i azilu za pse, te prevoz neupotrebljivog otpada na uništavanje u kafileriju u Somboru.

Stipić kaže da će Grad finansijskim planom za 2016. izdvojiti 10 miliona dinara za izgradnju objekta i nabavku vozila za odnošenje životinjskih leševa, a pretpostavka je da će se aplikacijama na fondove Evropske unije nadomestiti potrebna sredstva, čija početna vrednost, samo za objekat, iznosi 70 hiljada evra

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3608

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

uginula stoka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.