Komentara: 12
Pregleda: 3287

Grad subvencioniše otvaranje 100 novih radnih mesta

07.03.2012. u 15:59h
Izvor: RTV Yueco
Grad subvencioniše otvaranje 100 novih radnih mesta

Sredstvima grada Subotica, udruženim sa pokrajinskim i sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje, ove godine biće uposleno 100 Subotičana sa liste nezaposlenih. Kako je izneto na današnjoj press konferenciji, za razliku od prošlogodišnjih 9 miliona, ove godine će biti uloženo 16 miliona dinara u subvencionisanje otvaranja novih radnih mesta, odnosno sprovođenje javnih radova. Danas je objavljen Javni poziv za sprovođenje javnih radova u gradu u 2012. godini preko kojih će biti zaposleno 40 osoba, a uskoro se očekuje da će biti raspisan i javni poziv za subvencionisanje otvaranja novih radnih mesta, a obezbeđena sredstva će biti dovoljna za otvaranje 60 novih radnih mesta.

Što se subvencionisanja otvaranja novih radnih mesta tiče, kako je najavljeno, za razliku od prošle godine, kada je na 3,8 miliona dinara iz gradskog budžeta na osnovu konkursa odobreno 4 miliona dinara iz Nacionalne službe za zapošljavanje, ove godine je situacija drugačija. Iz gradskog budžeta je odobreno 7,5 miliona dinara, a iz Nacionalne službe za zapošljavanje će biti odobreno samo 15% potrebnih sredstava, 1,13 miliona, tako da ukupna suma odobrena za ove potrebe iznosi 8,67 miliona dinara, što će biti dovoljno za subvencionisanje otvaranja novih 60 radnih mesta.

Kod javnih radova situacija je drugačija. Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje izdvojeno je 3,5 miliona dinara, a taj iznos uvećao je, na osnovu konkursa, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova sa 4 miliona dinara, tako da će za sprovođenje javnih radova, koji mogu trajati najduže šest meseci, biti izdvojeno 7,5 miliona dinara, što će biti dovoljno za zapošljavanje 40 osoba. Oni će, u zavisnosti od stručne spreme imati mesečnu neto zaradu u rasponu od 20.000 do 24.000 dinara, putne troškove u iznosu od 1.500 dinara, a njihovi poslodavci će imati i subvenciju od 3.500 dinara po zaposlenom za opremanje radnog mesta, odnosno nabavku opreme.

Što se sprovođenja javnih radova tiče, Lokalni savet za zapošljavanje usvojio je tekst poziva, koji će biti objavljen na sajtu grada, lokalnim i regionalnim novinama, kao i u listu “Poslovi”, gde će biti navedeni svi uslovi i potrebne informacije za zainteresovane institucije koje nameravaju da sprovode javne radove. Oni imaju rok od 15 dana, od dana objavljivanja teksta poziova u listu “Poslovi” da podnesu projekte.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 3287
Povezane teme

subvencije za zapošljavanje

subvencije za posao

subvencije za nova radna mesta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.