Komentara: 26
Pregleda: 9745
Foto

Grad prohodan, ali je kretanje otežano

25.01.2014. u 14:42h > 20:07
Izvor: RTV City
Sneg u Subotici pada od juče popodne jačim ili slabijim intenzitetom. Ekipe Javno-komunalnog preduzeća Čistoća i zelenilo su na terenu od prvih pahulja, i situacija je, kako saznajemo pod kontrolom ali je kretanje gradskim ulicama otežano. Svi međunarodni i regionalni putevi koje održava preduzeće „Vojput“, prohodni su.
Grad prohodan, ali je kretanje otežano

Kako je za subotički City radio izjavio šef Službe higijene grada pri javno-komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“ Joža Červenji, čiste se trotoari i biciklističke staze, autobuska stajališta, kao i centar grada, kako bi pešaci mogli da se kreću. Grad je prema Červenjevim rečima prohodan, ali je kretanje otežano zbog utabanog snega.

Ekipe Čistoće su od juče popodne, kada je sneg počeo da pada jačim intenzitetom, do danas, i po nekoliko puta prelazili iste lokacije. Situacija u prigradskim mesnim zajednicama je takođe pod kontrolom.

Svi međunarodni i regionalni putni pravci na severu Bačke i Banata koje održava preduzeće „Vojput“ su takođe prohodni. Ekipe Vojputa su od juče od 18 sati na terenu, i u kontinuitetu vrše čišćenje puteva i posipanje soli. Angažovano je između 30 i 36 kamiona posipača i čistača, i 9 grejdera.

Grad prohodan, ali je kretanje otežano

Prvi ovogodišnji sneg u Subotici (foto: Dražen Dulić)

U izjavi za subotički City radio Ivan Sudarević, izvršni direktor za održavanje puteva u preduzeću „Vojput“, istakao je da je najviše snega palo na teritoriji grada Sombora, i da uprkos jakom vetru koji je duvao nije došlo do većih snežnih nanosa.

S obzirom da se tokom dana i sutra očekuje prestanak padavina i pad temperature, na putevima će doći do pojave poledice, pa se vozačima apeluje da prilagode brzinu kretanja i budu oprezni u saobraćaju.

Grad prohodan, ali je kretanje otežano

U Domu zdravlja saznajemo da je situacija za sada stabilna. Nije bilo povreda i lomova na javnim mestima usled poledice i snega, ali je zato nešto veći broj poziva kada su u pitanju hronični bolesnici. Najčešći problemi zbog kojih se Subotičani javljaju Službi Hitne pomoći su srčane tegobe i gušenje.

Grad prohodan, ali je kretanje otežano

Grad prohodan, ali je kretanje otežano

Grad prohodan, ali je kretanje otežano

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 9745

Povezana vest

Povezane teme

vojput

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.