Komentara: 15
Pregleda: 4930

Prestale padavine, putevi prohodni

26.01.2014. u 12:41h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je tokom noći izmerena temperatura od minus 11 stepeni celzijusovih, a po poslednjim merenjima snežni pokrivač porastao je na 20 centimetara. Što se gradskih i prigradskih saobraćajnica tiče, koje su u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo”, i njihove ekipe zimske službe su tokom noći završile sa intervencijama, a svi putni pravci su prohodni.
Prestale padavine, putevi prohodni

Nakon jutrošnje niske temperature koja je porasla u prepodnevnim časovima na pojedinim deonicama puteva ima raskvašenog snega, što će njihove ekipe očistiti u toku današnjeg dana. Slična situacija je i sa pešačkim stazama i trotoarima u gradu i prigradskim naseljima, kao što su Palić i Bajmok, čije čišćenje će biti nastavljeno i danas.

“Može se reći da je posao po ovom snegu okončan. Posipanjem soli i agregata napravljena je dobra priprema za sledeći sneg jer ne može doći do zaleđivanja puteva. Za zimske uslove stanje je zadovoljavajuće” – rečeno je u ovom preduzeću.

Sneg na područu severne Bačke i severnog Banata prestao je da pada noćas između ponoći i dva sata ujutro, a ekipe zimske službe kompanije “Vojput” završile su intervencije u jutarnjim časovima, tako da su svi putevi koji su u njihovoj nadležnosti prohodni.

Zahvaljujući temperaturama koje su se tokom noći spuštale i preko minus deset, na kolovozima puteva nižeg prioriteta, kao i na ivicama puteva višeg prioriteta, odnosno zaustavnim trakama auto-puta ima smrznutog snega.

U ovom preduzeću dodaju da na putnoj mreži koja je u njihovoj nadležnosti nisu primećene samobraćajne nezgode koje bi ometale tok saobraćaja.

Po pitanju javnog prevoza u gradu, u Javnom preduzeću “Suboticatrans” kažu da se situacija normalizovala, ali da i je i dalje na snazi režim prema kojem su brzine u funkciji bezbednosti, odnosno prilagođene stanju na putevima, što je u toku jučerašnjeg dana uzrokovalo povremena kašnjena autobusa u odnosu na red vožnje.

Osim toga, mobilne ekipe ovog preduzeća su tokom jučerašnjeg dana čistile autobuska stajališta, a nije bilo otkazivanja polazaka zbog neprohodnosti, niti kvarova autobusa zbog nepripremljenosti na zimske uslove vožnje.

Snabdevanje gasom, električnom i toplotnom energijom je uredno. Služba hitne medicinske pomoći beleži nešto više intervencija, kako terenskih, tako i u ambulanti, u odnosu na prethodni period. Zbog promene vremena, najviše im se obraćaju hronični bolesnici, kao i pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, a zabeleženo je i nekoliko slučajeva infarkta, kao i nekoliko povreda zbog padova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 4930

Povezana vest

Povezane teme

vojput

čišćenje snega

sneg u Subotici

topljenje snega

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.