Komentara: 8
Pregleda: 4618

Grad prekriven lišćem

05.11.2012. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Proteklih dana naš grad prekriven je opalim lišćem. Bez obzira na to što zapolseni u JKP “Ćistoća I zelenilo” ponegde čak I tri puta na dan čiste I odnose lišće, jak vetar koji duva po ceo dan kida lišće I posao čišćenja čini sizifovskim. Vlasnici poslovnih prostora u gradu takođe tvrde da im se čišćenje ne isplati jer novi naleti vetra stvaraju nove nanose lišća.
Grad prekriven lišćem

Strogi centar grada prepun je lišća bez obzira što se redovno čisti. Vlasnici I zaposleni u prodavnicama u centru grada nisu hteli pred kameru, ali su nam u razgovoru istakli da više puta u toku dana čiste lišće, međutim već posle nekoliko minuta naleti vetra nanose novu količinu lišća.

Javno komunalno preduzeće “Čistoća I zelenilo” u okviru svog redovnog programa čisti ulice I trotoare u užem centru grada na površini od oko 120.000 m2. Šezdeset radnika je angažovano na čišćenju I odnošenju lišća. Iako je ovo preduzeće u obavezi da jednom dnevno odnose lišće sa određene površine, radnici zbog jakog vetra teren obilaze više puta u toku dana I sa nekih mesta odnose lišće I više puta na dan.

Tokom dana ekipe JKP “Čistoća I zelenilo” odnose lišće malim kamionima, dok su tokom noći angažovani auto smećari u koje staje veća količina lišća, te se na taj način tokom noći odnosi veća količina opalog lišća. U ovom preduzeću predviđaju da će se problem opalog lišća rešiti za nedelju dve dana, kada će večina drveća u gradu odbaciti svoje lišće.

Grad prekriven lišćem

I kiša i lišće... Subotica, 05. novembar, 15:45h

Uživo na linkovima:
Gradski trg: www.subotica.com/uzivo/kamera-gradski-trg-korzo-centar.html 
Plava fontana: www.subotica.com/uzivo/kamera-gradska-kuca-plava-fontana.html

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4618
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.