Komentara: 4
Pregleda: 3269

Grad obezbedio sredstva za članarinu u Mreži gradova secesije

31.01.2014. u 15:40h
Izvor: RTV Yueco
Iz gradskog budžeta je obezbeđeno 2.000 evra za plaćanje ovogodišnje članarine za naš grad u Mreži gradova secesije. Članstvo u Mreži će Subotici omogućiti sprovođenje aktivnosti među članicama mreže i učešće u budućim međunarodnim projektima na promovisanju arhitekture secesije u Subotici. Jedan od ciljeva je da Subotica 2016. godine bude domaćin Generalne skupštine Mreže gradova secesije.
Grad obezbedio sredstva za članarinu u Mreži gradova secesije

Subotica je 25. januara 2013. godine postala član evropske Mreže gradova secesije. Apliciranje za članstvo u mreži podržalo je Ministarstvo za kulturu Republike Srbije, čime su obezbeđena sredstva za plaćanje prve članarine, koje su gradovi članovi Mreže dužni da uplate ovoj organizaciji na ime članstva. Tokom prošle godine je Neformalna grupa građana „Nasmeši se Subotici“, kao nosilac i pokretač ideje za članstvo našeg grada u Mreži gradova secesije, sprovela niz aktivnosti u okviru projekta „Subotica- Grad secesije“ sa Sektorom za turizam Ministarstva privrede i Pokrajinskim sekretarijatom za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine. Danas su promovisani promotivni sadržaji na temu arhitekture secesije koji čine flajer koji sadrži informacije o zgradama koje pripadaju secesijskom stilu gradnje, razglednice i sajt koji je u izradi.

Grad je iz budžeta izdvojio 2000 eura za plaćanje članarine kako bi Subotica ostala u Mreži gradova secesije i ove godine. Gradonačelnik, Jene Maglai, smatra da Subotica mora iskoristiti sve benefite svoje arhitektonske baštine i da u tom smislu imaomo veliki potencijal da proširimo turističku i kulturnu ponudu našeg grada kroz članstvo u Mreži.

Gradonačelnik je za naredne dane najavio i formiranje Saveta od strane Grada, koji bi trebalo da obavlja operativne poslove vezane za sprovođenje projekata u Mreži, a činiće ga predstavnici lokalne samouprave, kao i predstavnici udruženja građana i ustanova kulture koje su podržale članstvo u Mreži gradova secesije.

Izvor: RTV Yueco
Subotica u mreži gradova secesije Subotica u mreži gradova secesije Subotica u mreži gradova secesije Subotica u mreži gradova secesije Subotica u mreži gradova secesije Subotica u mreži gradova secesije Subotica u mreži gradova secesije Subotica u mreži gradova secesije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3269
Povezane teme

jene maglai

viktorija aladžić

secesija

mreža gradova secesije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.