• Pregleda: 18714

Grad i oluja poharali Hajdukovo

Grad i oluja poharali Hajdukovo

U ponedeljak kasno popodne su grad i nevreme poharali voćnjake u Hajdukovu.

Procenjuje se da je palo oko 5 litara kiše po kvadratnom metru. Za to vreme u Subotici je palo tek par kapi kiše, dok je na Paliću bilo obilnih padavina. Grad je oštetio voćnjake u Hajdukovu u sred berbe jabuka. Najviše su stradale rane jesenje sorte jabuka namenjenih izvozu u Rusiju u severnom delu sela.

U toku je procena štete, a eksperti biljne zaštite na licu mesta savetuju poljoprivrednike o tome šta im je činiti.

Izvor: RTV Pannon

povezane teme

3
žužana Odgovori
A protivgradne rakete?
Pametnjaković Odgovori
Baš me interesuje da li će država donekle da obešteti ove nesrećne voćare koji su pretrpeli velike štete u svojim voćnjacima u severnoj Bačkoj.
U Srbiji južno od Beograda i od najmanjih šteta na usevima uz malo kukanja se navodno dobijaju basnoslovne odštete na ime obeštećenja.
Ajd, sad da vidimo državu da li smo u nevoji isti mi Vojvođani i oni u južnoj Srbiji.
dule Odgovori
@Pametnjaković
Država NAVODNO južnim krajevima nadoknađuje štetu. Evo tebi još jedne prilike da pljuješ po državi a koristiš je na osnovu neproverenih navodnih informacia.Država nikome ne ndoknađuje štetu, to čine eventualno vlasti lokalne samouprave ako imaju sredstava za te namene. Ja svoje useve osiguram svake godine ako se ne desi šteta deo premije mi se vrati, a ako je ne daj Bože bude lepo naplatiš štetu. Mirno spavam već godinama. Nigde u svetu nema države koja nadoknađuje štetu sem ako je ona nije direktno prouzrokovala odnosno ako je nije nanela.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.