• Pregleda: 4720

Goran Ješić najavio gradnju kanala Tisa-Palić

Goran Ješić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, najavio je danas u Subotici da će početkom naredne građevinske sezone početi i gradnja velikog kanala Tisa-Palić. Na taj način će, tvrdi Ješić, u jezero stizati veće količine sveže vode, ali će koristi, preko sistema za navodnjavanje, imati i okolne njive.
Goran Ješić najavio gradnju kanala Tisa-Palić

 - Projektna vrednost ovog posla je 260 miliona dinara, ali očekujemo da će realna vrednost radova biti i manja. Osim što ćemo rešiti veliki deo problema Palićkog jezera, na ovaj način će 30 hiljada hektara njiva oko kanala moći na adekvatan način da budu navodnjavane. Kanal će pratiti i niskonaponska mreža, tako da će samo navodnjavanje biti značajno jeftinije.

Prioritet za pokrajinsku administraciju u narednom periodu je navodnjavanje, pa će u toku naredne godine biti očišćeno najmanje četvrtina kanalske mreže u Vojvodini, koja je dugačka ukupno 22.000 kilometara. Na taj način želimo da povećamo produktivnost vojvođanskih oranica, čime bi naši poljoprivrednici bili konkurentniji na tržištu – rekao je Ješić prilikom radne posete Subotici.

On je dodao da će u narednom periodu biti i značajnih kapitalnih ulaganja u vodovodno-kanalizacione mreže u ruralnim sredinama, za šta će Vlada Vojvodine izdvojiti 20 miliona evra.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić dodao je da je zadovoljan rezultatima sastanka sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, jer će i u narednom periodu biti nastavljena podrška vojvođanske administracije najvećem gradu na severu Bačke.

Danijel Kovačić, Modest Dulić, Goran Ješić

Goran Ješić u poseti Subotici

- Unapređenjem sistema za navodnjavanje naši poljoprivrednici više neće zavisiti od vremenskih prilika, a dobra vest je i da ćemo trajno obezbediti svežu vodu za Palićko jezero – zaključio je Dulić.

Sastanku je prisustvovao i Danijel Kovačić, pomoćnik gradonačelnika, koji je naglasio da je bilo reči i o mogućnostima da se ovdašnjim poljoprivrednicima omogući da zajednički postanu vlasnici nekadašnjih kapaciteta prerađivačke industrije, kako bi mogli unaprediti poslovanje.

Izvor: SuMedija

povezane teme

13
sale Odgovori
bice ribe !
mmmm Odgovori
Koji dvolican covek ovaj Jesic!!!! Podrzava Djilasa koji je nekoliko puta javno izjavio da ce BG biti od sada prioritet a ne Indjija i Vojvodina.Gos Jesicu mi smo glasali za Boris Tadica ne za vas i DS
pitanje Odgovori
Nemojte, molimo vas, da vi opet započinjete nešto!
Dajte ljudi, pa ništa niste završili u predhodnih 12god.Posle vas kao da je tornado protutnjao Suboticom(naravno osim predizbornog Dulićevog bazena)
Dosta je bilo, odmorite se malo,imaćete vremena i za razmišljanje!
JANA Odgovori
Ko ce se i koliko *ugraditi* u ovaj projekat? Saznacemo to posle 10 do 15 godina.
Član52066 Odgovori
Eto u pravu je bio predsednik Tomislav Nikolić, smejala se Omladina Demokratskog kluba kada je pričao o kanalu, ovi amateri sada od njega prepisuju!
Nego pustite vi gospodo kanal ,*** cenzurisano ***
@mmmm Odgovori
Pa naravno da će mu Beograd biti prioritet jer je on gradonačelnik BEOGRADA. Kada bude bio premijer, naravno da će mu prioritet biti Srbija. To je i normalno. Svako treba da se bori za svoje. Takvi nam i trebaju.
Daki Odgovori
Pa da li su ovi normalni?Kanal Tisa-Palic POSTOJI!!!Do pola puta je uvek pun vodom i tu se nalazi jezero Velebit.Ima 2 ili 3 crpne stanice napravljene.A kada je potrebno,npr. letos voda je gurana u Palic.Plus iz tog kanala se odvaja deo kroz naselje Gabric i spaja se sa malim kanalom Ciker u blizini Cantavirskog puta.Iz tog kanala se moze navodnjavati velika kolicina zemlje.Tako da mi je ovo jako neobicna ideja,da nece mozda praviti kanal sa dve trake,kao autoput,jos jedan paralelno?
ferrari Odgovori
Kolko kanala će biti još izgrađeno do Palića? Sad bi na drugoj trasili radili? Trebalo bi da od svakog grada koji sa nalazi pored Tise, da krenu sa jednim kanalom prema Paliću, tek onda bi se moglo polivati ćitavu Bačku....
suzana Odgovori
NE,kad vas lepo molimo-nemojte Vi nista zapocinjati-sve sto ste zapoceli niste zavrsili ili je to enormno skupo kostalo.odrali ste nam ledja!
takojekakoje Odgovori
Sastala se dvojica gradonačelnika gradova koji kontrolišu demokrate. Jedan se zove Goran adrugi neće još dugo biit na vlasti.
sos Odgovori
KONACNO JE IZMISLJENA TOPLA VODA ''GRADICE SE KANAL TISA PALIC '''necu ponavljati receno- napisano jer je to istina,, Gradjani ipak nisu ovce ali se moraju jako zapitati ko ih i gde vodi......???
go home Odgovori
Takojekakoje u pravu si!!!! Ovaj iz SU treba da se povuče, zbog moralnih razloga! Bilo bi lepo da ne čeka dugo sa pravom odlukom.
CIRINELA Odgovori
Eto narode koje koristi od EU. Do nedavno dok nismo razmišljali o EU neki mudroseri su nam prodavali priču kako se može poveyati Palić i Tisa. Započeli radove i konstatovali da je Tisa na nižoj nadmorskoj visini i voda ne može prirodnim padom ili kako reče jedan Baćo u tadašnjem subotičkom parlamentu , ne može voda uzvodno.
Odkako EU nema alternative problem je rešen. EU je obezbedila da voda ide i uzvodno!
Koji mudroseri. Pre će biti da će ti novci nizvodno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.