Komentara: 15
Pregleda: 35439

Godišnjica od smrti Tijane Jurić

25.07.2015. u 17:49h
Izvor: Subotica.com
Sutra će biti tačno godinu dana kako je u Bajmoku nestala a potom i ubijena četrnaestogodišnja devojčica Tijana Jurić. Pomen devojčici za kojom je plakala cela Srbija održan je danas na groblju u Dudovoj šumi.
Godišnjica od smrti Tijane Jurić

Godinu dana posle stravičnog zločina koji je potresao celu zemlju, rane u srcima njene porodice i prijatelja još uvek krvare. Dani, često jako dugi, počinju i završavaju se sa njenim prelepim, nasmejanim likom.

- Naša bol nikada neće uminuti, ta rana se nikada neće zaceliti, ali se trudimo da tugujemo u osami, da naše suze niko ne vidi – priča Tijanin otac Igor. - Verujte, svaku noć kada legnem pred očima mi je njen lik, njene reči pune optimizma i ljubavi prema životu i svima nama. Iako je bila dete, imala je snagu i ozbiljnost odraslog čoveka, uvek je bila tu kada je najteže, uvek je imala pravu reč u pravo vreme. Svake noći imam jedno želju, da mi dođe u san, da mi bar nešto kaže, da mogu da je zagrlim bar još jednom...

Godišnjica od smrti Tijane Jurić

Otac još uvek čuva njene dve poslednje sms poruke, da se vratila sa mora, da je bilo super i da ide kod babe i dede u Bajmok. Doživljaje sa mora prelepe tinejdžerke nažalost nikada nije čuo. Umesto zvonkog, anđeoskog glasića, pre tačno godinu dana, stigle su mu strašne vesti, da je devojčica nestala dok se sa Rate vraćala kući. Usledilo je 13 dana danonoćne potrage u koju se uključila cela Srbija, nadajući se da će je pronaći živu, pomeren je svaki kamenčić bačke ravnice. Međutim, bilo je kasno. Nedužno dete svirepo je ubijeno iste noći, a do mesta gde se nalazi telo, policiju je odveo upravo monstrum koji je počinio nedelo i koji je nedavno za njega osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

- Do tog susreta sa inspektorima bio sam ubeđen da će je pronaći živu. Nažalost, bilo je drugačije – seća se otac. - Iako se sva policija aktivirala, ispostavilo je da je bilo kasno. Tijanin telefon je bio aktivan još sat vremena i u vreme kada se sve izdešavalo, policija je trebala odmah reagovati.

Godišnjica od smrti Tijane Jurić

Kako Tijaninu sudbinu više ne bi doživelo nijedno dete, Igor je krenuo u borbu da se izmeni Zakon o policiji, da se uvede „Tijanin zakon“, koji je bi omogućio da se u potragu za nestalom decom krene odmah. Zakon je nedavno i usvojen. Osnovana je „Tijanina fondacija“, koja će organizovati edukativne tribine za mlade, potpisan je memorandum o saradnji sa organizacijom „Amber alert Evropa“ kako bi se pomoglo u traganju za nestalim licima, a u planu je i sajt na kome bi se nalazio registar pedofila, koji predstavljaju opasnost za svako dete.

- Neki ljudi tuguju zatvoreni u kući, ali ja sam osetio da sam zbog Tijane dužan da nešto uradim, da moj bol više ne oseti nijedan roditelj. To nije nimalo lako, bilo je raznih komentara, biće ih i ubuduće, ali ja sam istrajan u ovim planovima. Moram to. Zbog Tijane i sve druge dece – odlučan je Igor.

Izvor: Subotica.com
Godišnjica smrti Tijane Jurić Godišnjica smrti Tijane Jurić Godišnjica smrti Tijane Jurić Godišnjica smrti Tijane Jurić Godišnjica smrti Tijane Jurić Godišnjica smrti Tijane Jurić Godišnjica smrti Tijane Jurić Godišnjica smrti Tijane Jurić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 35439

Povezana vest

Povezane teme

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.