Komentara: 0
Pregleda: 3309

Godinu dana od primene jedinstvenog cenovnika taksi usluga

03.08.2012. u 15:44h
Izvor: RTV Yueco
Pre godinu dana doneta je gradska uredba kojom je utvrđena minimalna cena taksi prevoza, pa je trebalo da sva taksi udruženja imaju jedinstven cenovnik usluga. Međutim, predstavnici Saveza taksi udruženja Subotice ističu da, iako su zadovoljni donošenjem odluke o uređivanju minimalne cene taksi prevoza, nisu zadovoljni primenom ove odluke jer neka taksi udruženja voze po manjim cenama.
Godinu dana od primene jedinstvenog cenovnika taksi usluga

Pre godinu dana je gradskim rešenjem o ceni taksi usluga ukinuti popust na telefonski poziv, definisano je da start košta 60 , kilometar 50, a čekanje po satu 600 dinara. Subotičani koje smo anketirali smatraju da su ove cene prihvatljive.

U našem gradu postoji 30 taksi udruženja, dok Savez taksi udruženja grada Subotice okuplja 12 udruženja. Taksisti su protestnim vožnjama u martu ove godine pokušali da ukažu na probleme sa kojima se suočavaju u radu, a između ostalih problem je bio i to što neka taksi udruženja voze po cenama manjim od onih utvrđenih gradskom odlukom. Predstavnici Saveza taksi udruženja kažu da su zadovoljni donošenjem odluke o određivanju jedinstvene cene taksi prevoza.

Sekretar Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove, Zoran Prćić kaže da se intenzivno radi na kontroli taksi vozila, ne samo kada je reč o sprovođenju odluke o najnižoj ceni taksi usluga, već svih uslova za obavljanje taksi prevoza, ali je po njegovim rečima jako teško dokazati da neko pravi prekršaj jer su pojedina taksi udruženja na veoma inventivan način spuštali cenu taksi usluga deleći, na primer u pojedinim restoranima bonove za popust na vožnju.

U Sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove kažu da su do sada 2 taksi udruženja sankcionisana za nepoštovanje najniže cene taksi usluga, a o kazni će odlučiti sudija za prekršaje.

Kako su nam rekli u Savezu taksi udruženja grada Subotice, na nivou Saveza nedavno je održana skupština na kojoj je zauzet zajednički stav da se gradonačelniku uskoro dostavi predlog za podizanje najniže cene taksi usluga, jer je u prethodnom periodu došlo do povećanja cene enrgenata i životnih troškova, kažu u Savezu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3309
Povezane teme

taksi

taxi

cene taksija

taxi udruženje

taksi udruženje

taxi subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.