Komentara: 1
Pregleda: 2247
Foto

Gluve i nagluve osobe obeležile svoj dan

29.09.2020. u 12:36h
Izvor: Subotica.com
Skromnom proslavom u prostorijama Saveza za gluve i nagluve Subotice, naši sugrađani koji imaju neki vid oštećenja čula sluha u subotu su obeležili svoj dan.
Gluve i nagluve osobe obeležile svoj dan

Nedelja gluvih i nagluvih osoba ove godine je trajala od 21. do 27. septembra, ali je zbog epidemiološke situacije i preporuka koje je donelo Ministartsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Savez gluvih i nagluvih Subotice proslavu organičio na jedan dan, uz prisustvo do 30 najaktivnijh članova.

- Iako nismo bili u mogućnosti da obeležimo svih sedam dana uz prigodan program, odlučili smo da organizujemo malo druženje za naše članove, jer je to za njih najvažnije, a nadamo se da ćemo već sledeće godine biti u prilici da ovu nedelju proslavimo kako i dolikuje - rekla je Klaudija Lazić, sekretarka Saveza.

Gluve i nagluve osobe obeležile svoj danPo njenim rečima, cilj obeležavanja Nedelje gluvih i nagluvih je da se podigne svest o prisustvu ovih osoba koje su sastavni deo zajednice, te da su uprkos drugačijem jeziku sporazumevanja i oni ravnopravni članovi društva.

Cilj je da se podigne svest čujućih osoba da su gluvi i nagluvi tu, da su isti kao i mi, samo što se umesto govornim srpskim jezikom, služe znakovnim jezikom i da to ne treba da bude prepreka za njihovo uključivanje u zajednicu - poručila je Lazić.

Proslavi Dana gluvih prisustvovao je i Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, koji je ovu priliku iskoristio da poseti članove Saveza i da se upozna sa njihovim aktivnostima i potrebama.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana gluvih Obeležavanje Dana gluvih Obeležavanje Dana gluvih Obeležavanje Dana gluvih Obeležavanje Dana gluvih Obeležavanje Dana gluvih Obeležavanje Dana gluvih Obeležavanje Dana gluvih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2247

Povezana vest

Povezane teme

nedelja gluvih i nagluvih

savez gluvih i nagluvih subotica

klaudija lazić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.