Komentara: 3
Pregleda: 1709

Gligorić: Težak put do zlata, daću sve od sebe da ga zaslužim!

27.10.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
U nedelju je u beogradskoj „Štark Areni“ otvoreno Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu. Na defileu ponosno je mahao srpskom trobojkom naš sugrađanin Veljko Gligorić. Sutra ima prvu prepreku na putu do medalje, a mi smo iskoristili priliku da ga pitamo za očekivanja, ali i da prokomentariše čast da bude predvodnik srpskog tima na otvaranju.
Gligorić: Težak put do zlata, daću sve od sebe da ga zaslužim!

Na svečanom otvaranju šampionata koji je do sada okupio najveći broj boraca, tokom defilea zemalja učesnica zastavu Srbije nosio je Subotičanin Veljko Gligorić, član našeg nacionalnog tima i Bokserskog kluba "Spartak".

24-ogodišnji bokser Srbije i jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje nije skrivao zadovoljstvo što mu je pripala čast da ponese barjak na ceremoniji otvaranja svetske smotre u boksu. 

- Još uvek sam pod utiskom. Našao sam se u situaciji da nosim srpsku zastavu pred punom Arenom. Adrenalin koji je prolazio kroz mene dok sam koračao podijumom sa srpskom zastavom u rukama sličan je onom koji doživljavam kada se penjem u ring,jedinstven i prelep. U tim trenucima prolazilo mi je kroz glavu, koliko je ljudi imalo priliku tokom karijere da to doživi, što se meni ukazalo ovog puta - priseća se Gligorić. - Organizatori su se potrudili da utisak bude još jači, tako što su „najbolje ostavili za kraj“, gde smo devojka koja je bila vodič i ja kao barjaktar imali priliku da pokupimo sve ovacije publike i ostavimo taj poslednji utisak na prozivci zemalja.

Gligorić: Težak put do zlata, daću sve od sebe da ga zaslužim!Naš sugrađanin smatra da je ovo takmičenje jedno od najvećih sportskih događaja u svetu, a na našu sreću se održava baš u Beogradu, gde ćemo imati priliku da nastupe pred domaćom publikom.

- Mnogi od nas se za ovo spremamo ceo život. Jedinstvena prilika kroz koju svaki sportista čeka da ostvari svoj dečački san i da reprezentaciju predstavlja u svojoj državi na takmičenju kakvo je Svetsko prvenstvo. Srećan sam što sam dobio priliku - ističe Gligorić.

MAKSIMALAN UČINAK SRPSKIH BORACA - Bokseri koji predstavljaju Srbiju na Svetskom prvenstvu u Beogradu plasirali su se u drugo kolo borbe za titulu najboljeg na planeti. Pavel Fjodorov je na samom početku razbio Davida Gevorkijana iz Nemačke sa 5:0 i najavio da će drugi takmičarski dan biti više nego uspešan. Nakon njega, u ring je od srpskih boraca kročio Almir Memić, koji je u srednjoj kategoriji (do 75 kilograma) zabeležio pobedu protiv Luisa Ričardsona iz Engleske. Memić je boksovao staloženo, i stigao do trijumfa na bodove ukupnim rezultatom 4:1. Sadam Magomedav u meču teške kategorije, posle gubitka prve runde (2:3) furioznim tempom u naredne dve i nokdaunom u finišu borbe, savladao je Emira Bujukdaka iz Turske odlukom sudija 4:1

Na šampionatu će učestvovati 650 boksera iz 103 zemlje. Srpski nacionalni tim nastupiće sa 12 takmičara, među kojima je i Veljko koji se bori u perolakoj kategoriji (do 57kg), u konkurenciji 44 takmičara. Nakon održanog žreba naš reprezentativac je saznao i svog protivnika. U prvom kolu snage će odmeriti sa vicešamponom Azije, Esenbekom Ulu iz Kirgistana.

- Nadao sam se da ću izbeći, bar, u prvom kolu nekog od nosioca u mojoj kategoriji. Desilo se suprotno. Već u prvom kolu boksujem u prvoj sesiji protiv Kirgistanca Esenbeka Ulua koji je aktuelni vicešampion Azije - prvi su utisci mladog Gligorića. - U mom delu žreba se nalazi još i aktuelni prvak sveta koji će me u slučaju dve pobede, najverovatnije čekati u borbi za medalju, ali to naravno nije razlog da se klone duhom, nego da se ohrabrim, dam svoj maksimum i pobedim svakog na putu do zlata, jer da bih bio najbolji moram sve da pobedim.

Gligorić: Težak put do zlata, daću sve od sebe da ga zaslužim!Veljko prvi meč boksuje sutra (četvrtak) u 13 časova protiv Esenbeka iz Kirgistana. Ukoliko ostvari trijumf, naredni meč je na redu 1. novembra (ponedeljak), a već narednog dana borba za medalje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1709

Povezane vesti

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

veljko gligorić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.