Komentara: 0
Pregleda: 1987
Video

Boks: Veljko Gligorić izborio Svetsko prvenstvo, Kristini Nađ u finalu izmakao plasman

30.09.2021. u 10:32h > 08.10.2021. u 19:14h
Izvor: Subotica.com
Šabac je od 22. do 26. septembra bio domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu koji se pokazao kao sjajna uvetira pred bokserski spektakl svetskih razmera koji će se za nešto manje od mesec dana održati u Beogradu, a na kojem će nastupiti i član Spartaka Veljko Gligorić.
Boks: Veljko Gligorić izborio Svetsko prvenstvo, Kristini Nađ u finalu izmakao plasman
Foto: Arhiva (2017)

Svetsko prvenstvo, koje se od 24. oktobra do 6. novembra održava u Beogradu, a na koje će, kako se "šuška" kao jedan od promotera doći i legendarni Majk (Čelični) Tajson, sve je bliže. Interesovanje za ovo veliko sportsko takmičenje je ogromno i za očekivati je da najbolji bokseri sveta prirede prigodan spektakl.

Kao uvertira SP u Šapcu je održan je završni turnir Prvenstva Srbije za seniore i seniorke. Ljubitelji boksa mogli su da uživaju u izuzetnim nastupima vrhunskih i perspektivnih boksera iz cele Srbije, a mnogi od njih će braniti i boje Srbije na velikom svetskom turniru u Beogradu. Upravo ta motivacija da njihov uspeh u Šapcu može da znači i kvalifikaciju za SP, doneo je dodatni žar u borbe. Ulog je bio veliki, borbe su bile bespoštedne, srpski boks ponovo njedri uzorne šampione.

Priliku da još jednom nastupi pod barjakom Srbije imaće i Subotičanin Veljko Gligorić (24 godine) koji je u pero lakoj kategoriji (do 57 kg) tehničkim nokautom u 1. rundi savladao Rifata Azemija iz BK "Patriote" iz Novog Sada.  Veljko je "dete" Spartaka a njegov dugogodišnji trener je Tomislav Antelj.

S obzirom da su u ovoj (pero lako) kategoriji bila prijavljena samo dva takmičara, njih dvojica su bez prethodnih mečeva direktno iz finala odlučivali o plasmanu na SP. Mnogo iskusniji Gligorić, sa 115 mečeva iza sebe, reklo bi se, rutinski je došao do pobede i to već u ranoj fazi meča.

Naslov najbolje bokserke Pojedinačnog prvenstva Srbije 2021 ponela je Nina Radovanović koja je do zlata stigla u kategoriji do 52 kg (muva) savladavši u finalu Subotičanku Kristinu Nađ Vargu 4:1, člana Kluba borilačkih veština "Ultimate fighter – Spartak". Kristini je tako izmakla prilika da bude deo srpskog tima na turniru SP u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1987

Povezane vesti

Povezane teme

bokserski klub spartak

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.