Komentara: 3
Pregleda: 2649

Veljko Gligorić nosio srpsku zastavu na otvaranju Svetskog prvenstva u boksu

25.10.2021. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Naš sugrađanin, 24-godišnji Veljko Gligorić, imao je tu privilegiju da na otvaranju planetarne smotre u boksu, u istoriji najmasovnije, nosi srpski barjak i ponosno bude predvodnik srpskog nacionalnog tima na ovom izuzetno važnom turniru u svetskim okvirima.
Veljko Gligorić nosio srpsku zastavu na otvaranju Svetskog prvenstva u boksu

Na spektakularnom događaju u beogradskoj Štark areni šampionat su sinoć otvorili predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i prvi čovek Svetske bokserske federacije (AIBA) Umar Kremlev. Promoter šampionata je čuveni šampion Roj Džons Junior, kao i poznati srpski glumac Miloš Biković. Čak 39 država sveta prenosilo je spektakularno otvaranje iz Beograda.

Sa visoko podignuta tri prsta, tradicionalnim srpskim pozdravom, kao veliki patriota, sa širokim osmehom i enormnim ponosom Veljko je zatvorio defile zemalja učesnika.

Na šampionatu će učestvovati 650 boksera iz 103 zemlje. Srpski nacionalni tim nastupiće sa 12 takmičara, među njima je i naš Veljko, u perolaka kategoriji. Iako je u njegovoj konkurenciji mnogo boraca (44), stručna javnost daje dobre šanse srčanom borcu iz Subotice da se domogne neke od medalja, što bi svakako bio podvig dosadašnjeg dela karijere ovog mladog boksera.

Veljko svoj prvi meč ima u četvrtak, 28. oktobra, u popodnevnim časovima protiv Esenbeka Ulua iz Kirgistana, koji je svoj debi na međunarodnoj sceni imao 2017. godine. U slučaju prolaska naredni meč bi mu bio 1. novembra (ponedeljak), a već narednog dana borba za medalje.

Nekoliko dana uoči početka planetarne smotre razgovarali smo sa našim sugrađaninom i pitali ga kako se sprema i kakva su očekivanja. Pročitajte razgovor u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2649

Povezane vesti

Povezane teme

veljko gligorić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.