Komentara: 0
Pregleda: 2552

Glavni takmičarski program Festivala evropskog filma Palić

05.07.2012. u 01:59h
Izvor: RTV Yueco
Četrnaest evropskih filmova nadmetaće seu glavnom takmičarskom programu Festivala evropskog filma Palić za nagrade: Palićki toranj za najbolju režiju, Zlatni toranj za najbolji film i Specijalnu nagradu žirija. Tokom 7 festivalskih dana, filmofili će moći da uživaju u kinematografijama cele Evrope.
Glavni takmičarski program Festivala evropskog filma Palić

Festival otvara mađarski film “Samo vetar” zbog toga što su čelni ljudi Festivala rešili da na ovaj način daju svoj doprinos mađarskoj kinematografiji koja je u nezavidnom položaju u ovom trenutku. U Takmičarskom programu će našu zemlju predstavljati film Srđana Dragojevića “Parada” za kojeg je selektor Nikolaj Nikitin smatrao da najbolje prezentuje srpska filmska ostvarenja ove godine. Publika će u u ovom program moći da vidi i filmove iz Nemačke, Švedske, Holandije, Finske, Turske, Rumunije, Velike Britanije, Izraela i Rusije.

Filmovi iz Glavnog takmičarskog programa će se prikazivati na Letnjoj pozornici kraj Palića, u jednom od najlepših bioskopa na otvorenom u našoj zemlji. Projekcije su od 21 i 23 časa.

Reprize filmova iz Glavnog takmičarskog programa će se prikazivati svaki dan za vreme trajanja Festivala na sceni Jadran Narodnog pozorišta od 12 i 14 časova, a ulaz će biti besplatan. U slučaju kiše i nevremena filmovi iz Glavnog takmičarskog programa će se prikazivati u Jadranu, ali će informacije o tome biti dostupne sat vremena pre početka prve projekcije na broju telefona: 554-600.

Zvanični sajt nalazi se na adresi: www.palicfilmfestival.com

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2552
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.