Komentara: 21
Pregleda: 13021

Glasanje na referendumu o Danu Republike Srpske i u Subotici

21.09.2016. u 01:14h
Izvor: Subotica.com
Predsednica Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske na teritoriji Srbije, koji je zakazan za nedelju, 25. septembar, Gordana Mladić, saopštila je da će se glasati u pet gradova u Srbiji, odnosno na pet glasačkih mesta.
Glasanje na referendumu o Danu Republike Srpske i u Subotici

Mladić je je precizirala da su gradovi u Srbiji u kojima će se glasati na referendumu o Danu Republike Srpske Beograd, Zrenjanin, Subotica, Novi Sad i Pančevo, dodavši da će ukoliko bude potrebe biti otvoreno još nekoliko glasačkih mesta.

U Subotici će se glasanje na referendumu o Danu Republike Srpske održati 25. septembra u periodu od 7 do 19 časova u zgradi Otvorenog univerziteta, u prostorijama Zavičajne zajednice Republike Srpske (3. sprat, kancelarija broj 7).

Predstavništvo Srpske u Srbiji referendum će organizovati u skladu s uputstvom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske.

Direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović rekao je Srni da će Predstavništvo Srpske u Srbiji, u skladu s odlukom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Srpske, organizovati glasanje državljana Republike Srpske koji imaju glasačko pravo, a u vreme referenduma budu u Srbiji. On je dodao da će, posle obavljenih konsultacija sa zavičajnim udruženjima, od Republičke izborne komisije biti zatraženo 20.000 glasačkih listića, jer je procena da će toliko birača izaći da glasa.

Svoje glasačko pravo će moći ostvariti sve osobe koje dođu glasati i pokažu važeći dokument izdat od strane Republike Srpske (MUP-a Republike Srpske) tj. ličnu kartu ili pasoš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 13021
Povezane teme

referendum

zavičajna zajednica republika srpska subotica

republika srpska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.