Komentara: 0
Pregleda: 2141

Gimnazijalci se takmičili u poznavanju broja Pi

14.03.2024. u 11:36h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni dan broja Pi u Gimnaziji "Svetozar Marković" i ove godine obeležen je takmičenjem u okviru kog su ekipe rešavale zadatke iz matematike i fizike.
Gimnazijalci se takmičili u poznavanju broja Pi

U poznavanju broj Pi takmičili su se đaci prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera. Petočlane ekipe imale su zadatak da reše tri zadatka iz matematike, odnosno dva iz fizike.

- Takmičenje u poznavanju broja Pi je tradicija u našoj školi duga deceniju i po. Pošto na takmičenju učestvuju đaci kojima je matematika bliska, onda im zadajemo zadatke na nešto ozbiljnijem nivou, ali uvek gledamo da im bude zanimljivo - objašnjava Silvija Godanji, profesorka matematike u subotičkoj gimnaziji - Rezultati će biti poznati za nedelju dana, a tada ćemo i proglasiti "Pi ekipu" naše škole. Đake očekuju i prikladni pokloni.

Gimnazijalci se takmičili u poznavanju broja PiĐak 3. razreda IT smeta, Jovan Tomić po treći put je učestvovao na takmičenju u poznavanju broja Pi, a narednog meseca predstoji mu učešće na Republičkom takmičenju iz matematike.

- Broj Pi mi je uvek bio zanimljiv zato što ima beskonačno mnogo cifara. Dopada mi se koncept tog broja. Na takmičenjima iz matematike učestvujem redovno još od osnovne škole. Ove godine sam razmišljao da propustim Pi takmičenje, jer sam bio bolestan, ali ljubav prema matematici i takmičarski duh su pobedili. Želeo sam i da pomognem mom razredu da se što bolje pozicioniramo na tabeli - priča Jovan.

Gimnazijalci se takmičili u poznavanju broja PiLjubitelji matematike i fizike 14. marta obeležavaju Dan broja Pi, zato što približna vrednost ovog broja 3,14.

Izvor: Subotica.com
Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2141
Povezane teme

takmičenje iz matematike

gimnazija svetozar marković

takmičenje iz fizike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.