• Pregleda: 2679

Gerontološki centar "zaokružio" priču energetske efikasnosti

U Gerontološkom centru potpisan je ugovor o donaciji izlozacionih materijala, potrebnih za nastavak sprovođenja radova na energetskoj efikasnosti. Ugovor je vredan 4,5 miliona dinara i sa ovom donacijom Gerontološki centar Subotica će da zaokruži projekat energetske efiaksnosti koji je počeo da realizuje 2001. godine u saradnji sa donacijom iz SAD-a.
Gerontološki centar "zaokružio" priču energetske efikasnosti

U biblioteci Gerontološkog centra u Subotici svečano je potpisan ugovor o donaciji izolacionog materijala, kako bi se poboljšala energetska efikasnost objekta. Direktor za robne rezerve je istakao da i lokalna samouprava Ada će da dobije donaciju od tri miliona dinara u vidu izolacionog materijala za sanaciju kuća koje su oštećene.

U proteklih pet godina pokrajina je uložila oko 55 miliona dinara za razne projekte u Gerontološkom centru. Vlada Vojvodine u okviru finasiranja projekata iz oblasti razvoja tehnologija podržaće slične investicije. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine u ovu svrhu izdvojiće 10 miliona dinara.

Realizacijom projekata energetske efikasnosti uštedi se i do 27 odsto energije, a ugradnjom izolacionih materijala očekuje se ušteda i do 36 odsto energije.

Gerontološki centar iz Subotice je prošle godine pustio u rad sistem solarnih kolektora. Ugradnjom solarnih panela godišnje se uštedi do i 2,5 miliona dinara. Ustanova je prvo prešla na da se greje na gas, pa su zamenjena vrata i prozori, sada su ugrađeni solarni paneli i sa uvođenjem termoizolacije objekat će biti u potpunosti energetski efikasan.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

8
eto nama Ivanisevica po par puta na… Odgovori
čak i po par puta u jednom jedinom danu !!! brate milli prećera ga do daske !!!
h_d Odgovori
O bogovi. Još samo fali da Siemens donira par vetrogeneratora, [*...*]
lakumity103 Odgovori
Margarin.
ffilozzoff Odgovori
Zbog ovakvog coveka ds pada u ocima gradjana! Uradite nesto,i cutite! Vrtite milione,oglasavate se,i stvarate crv sumnje kod gradjana! Spustite se na zemlju,radite za grad i ne davite nas vise,necemo Vas vise voleti ako radite,Vi ste robovi glasaca i treba da radite! Ivanisevicu cuti i radi i ne drzi govore,nije to za tebe!
Hocu da znam! Odgovori
Kako se projekat star 12 godina "zaokružuje"?
Lud zbunjenog... Odgovori
I naravno...Džej!
nevera Odgovori
Prosetajte nekada do gerontoloskog ili otidjite do gerontoloskih klubova. Pitajte penzionere sta misle o Nenadu Ivanisevicu!
pravdak Odgovori
Zalostan grad kada ovi sa kupljenim diplomama komanduju:Ivanisevic,Kiselicki,Vucinic,da nabrajam dalje?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.