Komentara: 8
Pregleda: 3106

Gerontološki centar "zaokružio" priču energetske efikasnosti

17.04.2013. u 15:54h
Izvor: RTV Yueco
U Gerontološkom centru potpisan je ugovor o donaciji izlozacionih materijala, potrebnih za nastavak sprovođenja radova na energetskoj efikasnosti. Ugovor je vredan 4,5 miliona dinara i sa ovom donacijom Gerontološki centar Subotica će da zaokruži projekat energetske efiaksnosti koji je počeo da realizuje 2001. godine u saradnji sa donacijom iz SAD-a.
Gerontološki centar "zaokružio" priču energetske efikasnosti

U biblioteci Gerontološkog centra u Subotici svečano je potpisan ugovor o donaciji izolacionog materijala, kako bi se poboljšala energetska efikasnost objekta. Direktor za robne rezerve je istakao da i lokalna samouprava Ada će da dobije donaciju od tri miliona dinara u vidu izolacionog materijala za sanaciju kuća koje su oštećene.

U proteklih pet godina pokrajina je uložila oko 55 miliona dinara za razne projekte u Gerontološkom centru. Vlada Vojvodine u okviru finasiranja projekata iz oblasti razvoja tehnologija podržaće slične investicije. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine u ovu svrhu izdvojiće 10 miliona dinara.

Realizacijom projekata energetske efikasnosti uštedi se i do 27 odsto energije, a ugradnjom izolacionih materijala očekuje se ušteda i do 36 odsto energije.

Gerontološki centar iz Subotice je prošle godine pustio u rad sistem solarnih kolektora. Ugradnjom solarnih panela godišnje se uštedi do i 2,5 miliona dinara. Ustanova je prvo prešla na da se greje na gas, pa su zamenjena vrata i prozori, sada su ugrađeni solarni paneli i sa uvođenjem termoizolacije objekat će biti u potpunosti energetski efikasan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 dana
Komentara: 8
Pregleda: 3106
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

energetska efikasnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.