Komentara: 7
Pregleda: 3935

Gerontološki centar uveo besplatan broj

05.07.2013. u 17:47h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
U renoviranim prostorijama Gerontološkog kluba "Bajnat" upriličene su dve svečanosti. Prva je uvođenje SOS telefona pod nazivom "JEDAN POZIV MENJA SVE", a druga je izložba predmeta nastalih od gline, koja su dela članova klubova i stanara domova.
Gerontološki centar uveo besplatan broj

Gerontološki centar Subotica, uz tehničku podršku Telekoma Srbija, uvodi besplatnu telefonsku liniju, putem koje svi zainteresovani građani mogu da dobiju informacije o socijalnim uslugama koje pruža ova Institucija.

Besplatnim pozivanjem na broj 0800/222-024 građani će dobiti sve neophodne informacije i odgovore na sva pitanja iz oblasti socijalne pomoći od stručnog tima Ustanove, koji će u saradnji sa Centrom za socijalni rad i drugim nadležnim institucijama što je brže moguće rešavati potrebe smeštaja i pružanja usluga nege i pomoći u kući.

Cilj je da se omogući svim najstarijim građanima Srbije besplatna dostupnost informacijama o uslugama koje pruža Gerontološki centar Subotica, prvenstveno onima kojima su život i zdravlje ugroženi. Besplatna telefonska linija je još jedna od usluga koje pruža ova Ustanova sa ciljem da informacije budu podjednako dostupne svima, bez obzira na materijalno stanje. Korisnici će pozivanjem broja biti usmereni na stručne osobe koje mogu da im pomognu u rešavanju njihovog problema a koji spada u socijalne usluge.

Na taj način biće obezbeđena dostupnost svih potrebnih podataka koji se odnose na mogućnost korišćenja usluga i uslova koji su potrebni za njihovo ostvarenje, kako bi se skratio put za pomoć potencijalnim korisnicima. Ova humanitarna linija predviđena je da pruži pomoć građanima koji se nađu u stanju da im je potrebna pomoć koja obuhvata socijalne usluge, kao što je potreba hitnog useljenja u jedan od objekata domskog smeštaja ili pružanje usluga nege i pomoći u kući u slučaju pogoršanog zdravstvenog stanja.

Ovo je prvi besplatan broj koji za cilj ima pomoć i zbrinjavanje starih lica, i pruža informacije onima kojima su najpotrebnije, sa svih fiksnih i mobilnih mreža.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Uvođenje besplatnog broja i izložba Uvođenje besplatnog broja i izložba Uvođenje besplatnog broja i izložba Uvođenje besplatnog broja i izložba Uvođenje besplatnog broja i izložba Uvođenje besplatnog broja i izložba Uvođenje besplatnog broja i izložba Uvođenje besplatnog broja i izložba
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3935
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.