• Pregleda: 2537

Gerontološki centar primer dobre prakse u regionu

Gerontološki centar primer dobre prakse u regionu

Gerontološkom centru u Subotici u poseti su predstavnici Švicarsko crvenog krsta, Bosne i Hercegovine. U protekla dva dana delegacija iz Tuzle se upoznala sa radom gerontoloških klubova i projektom pomoći nege u kući. Ideja je regionalno povezivanje iz regiona, po pitanju socijalne zaštite sa ciljem realizacije zajedničkih projekata i razmene iskustava.

Bez obzira gde živite demencija ostavlja iste posledice, potreba za pomoći nege u kući i za negovateljima je svugde ista. U Gerontološkom centru objašnjavaju da je odlična ideja da se I u Tuzli počne sa edukacijom negovatelja pomoći nege u kući.

U organizaciji Caritas-a Bosne i Hercegovine i Socijalno-edukativnog centra Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, početkom oktobra održana je prva međunarodna konferencija u Banja Luci na temu „Kvalitetna nega dodaje život godinama“.Tada je dogovorena poseta predstavnika Socijalno-edukativnog centra Subotici i Gerontološkom centru. Švajcarski krst planira da realizuje novi projekat brige o starim ljudima i edukaciju negovatelja.

Gošće iz Tuzle nisu krile svoje oduševljenje radom Gerontološkog centra, jer kako kažu u toj ustanovi je cekolupan proces socijalne zaštite zaokružen. U planu je da budući negovatelji iz Tuzle dolaze I na praksu ukoliko bude potrebe u Suboticu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
Pepe Odgovori
Jeste istina da u Subotici zivi najvise starijih ljudi u procentima u odnosu na ukupan broj stanovnika grada, ali je i to istina da imamo najbolji Gerontoloski centar u citavoj Srbiji.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.