Komentara: 1
Pregleda: 2938

Gerontološki centar primer dobre prakse u regionu

09.11.2012. u 16:45h
Izvor: RTV Yueco
Gerontološki centar primer dobre prakse u regionu

Gerontološkom centru u Subotici u poseti su predstavnici Švicarsko crvenog krsta, Bosne i Hercegovine. U protekla dva dana delegacija iz Tuzle se upoznala sa radom gerontoloških klubova i projektom pomoći nege u kući. Ideja je regionalno povezivanje iz regiona, po pitanju socijalne zaštite sa ciljem realizacije zajedničkih projekata i razmene iskustava.

Bez obzira gde živite demencija ostavlja iste posledice, potreba za pomoći nege u kući i za negovateljima je svugde ista. U Gerontološkom centru objašnjavaju da je odlična ideja da se I u Tuzli počne sa edukacijom negovatelja pomoći nege u kući.

U organizaciji Caritas-a Bosne i Hercegovine i Socijalno-edukativnog centra Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, početkom oktobra održana je prva međunarodna konferencija u Banja Luci na temu „Kvalitetna nega dodaje život godinama“.Tada je dogovorena poseta predstavnika Socijalno-edukativnog centra Subotici i Gerontološkom centru. Švajcarski krst planira da realizuje novi projekat brige o starim ljudima i edukaciju negovatelja.

Gošće iz Tuzle nisu krile svoje oduševljenje radom Gerontološkog centra, jer kako kažu u toj ustanovi je cekolupan proces socijalne zaštite zaokružen. U planu je da budući negovatelji iz Tuzle dolaze I na praksu ukoliko bude potrebe u Suboticu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2938
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

gerontološki klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.