Komentara: 16
Pregleda: 2635

Gerontološki centar ponovo prima nove korisnike

02.06.2020. u 14:19h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar ponovo prima nove korisnike

Posle skoro tri meseca, Gerontološki centar ponovo prima nove korisnike, koji osim uobičajene dokumentacije,  sada moraju da imaju i negativan test na korona virus ne stariji od 72 sata.

- Zato apelujemo na sve buduće korisnike da test ne rade dok se sa socijalnim radnikom ne dogovori tačan datum useljenja, kako on ne bi zastareo. Lista čekanja na prijem korisnika je standardno dugačka, a već krajem nedelje očekujemo nove stanare, koji će tokom prvih 14 dana biti u preventivnoj samoizolaciji uz pojačan medicinski nadzor – objašnjava Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. – Još uvek važe sve mere zaštite koje su bile uvedene 13. marta. Posete još uvek nisu dozvoljene, a na snazi je još uvek mera izlaska korisnika.

Gerontološkom centru odobren je i prijem radnika na neodređeno vreme, i to za šest medicinskih tehničara i 18 negovatelja.

- Ovo je izraz brige i podrške Vlade Srbije za sve ono što je ova ustanova učinila u borbi protiv virusa da on ne dođe među najosetljiviju populaciju. Dobili smo odluku da na neodređeno vreme  primimo kolege koji su duže vreme bili zaposleni na određeno vreme – dodaje Ivanišević.

Posle godinu dana rada, posao „za stalno“ dobila je negovateljica Ana Trkulja.

- Ovo za mene znači puno, pre svega sigurnost da ću dobiti platu koja stiže na vreme. Radili smo u smenama tokom vanrednog stanja,  nije bilo teško uklopiti jer su se smene pravile tako da svima odgovaraju – kaže Ana.

Njena koleginica Martina Maćuš, fizioterapetski tehničar, koja je takođe dobila posao na neodređeno vreme, kaže da su svo vreme vanrednog stanja bili na oprezu i kada nisu radili, kako virus ne bi ušao unutar ustanove.

- Pazimo i sada, trudimo se da se zaštitimo što je više moguće, jer smo u stalnom kontaktu sa korisnicima – dodaje Martina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 4 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 2635
Povezana vest
Povezane teme
gerontološki subotica Nenad Ivanišević gerontološki centar subotica domski smeštaj
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.