Komentara: 5
Pregleda: 2499

Dozvoljene posete u gerontološkim centrima i domovima za stare

09.06.2020. u 11:14h > 10.06.2020. u 07:45h
Izvor: Subotica.com
Nakon odluke nacionalnog Kriznog štaba, a na osnovu mišljenja epidemiologa, posete u gerontološkim centrima i domovima za stare na teritoriji Republike Srbije, koje su bile zabranjene zbog epidemije korona virusa, od danas ponovo su dozvoljene.
Dozvoljene posete u gerontološkim centrima i domovima za stare

U cilju obezbeđivanja bezbednog, jednakog i zakonitog postupanja sve do stvaranja povoljne epidemiološke situacije COVID-19, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, doneo je i Instrukciju o načinu rada ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i organizacija socijalne zaštite za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih prilikom organizovanja poseta korisnicima na smeštaju.

Formular za zakazivanje poseta u tri doma Gerontološkog centra Subotica može se preuzeti sa zvaničnog sajta Ustanove.

Popunjen formular se šalje na email adresu gcposete@gmail.com, u periodu od ponedeljka do četvrtka, dok bi rodbina petkom dobijala potvrdu o datumu i vremenu posete, koje bi se realizovale u toku radnih dana, u periodu od 10 do 18 časova, u povoljnim vremenskim uslovima (temperatura iznad 18 stepeni) bez kiše i vetra, u periodu od 10 do 18 časova, u okviru dvorišta ustanove.

Korisnik posete može imati dva puta sedmično, a u zavisnosti od njegove želje i zdravstvenog stanja, može trajati najduže 15 minuta po poseti.

PRIJEM NOVIH KORISNIKA U TOKU - Posle skoro tri meseca, Gerontološki centar od pre nedelju dana ponovo prima nove korisnike, koji osim uobičajene dokumentacije, sada moraju da imaju i negativan test na korona virus, ne stariji od 72 sata.

Na ulasku u dvorište ustanove posetiocima se vrši provera temperature i drugih simptoma bolesti Covid 19. Licima koji imaju neke simptome, zabranjen je ulaz, dok se ostalima na ulazu u dvorište obavezno vrši dezinfekcija ruku, obuće (dezobarijera), a tokom trajanja posete i korisnik i posetilac moraju nositi zaštitne maske, a posetilac obavezno mora imati i vizir i držati se propisane distance od korisnika od najmanje 2 metra.

Obaveza zaposlenih jeste da posetioce i korisnike dovode do mesta posete i nazad, kao i da budu prisutni tokom trajanja posete (koristeći zaštitnu opremu) u cilju sprečavanja direktnog kontakta (dodirivanje, grljenje, pozdravljanje) korisnika i posetioca.

Posetioci ne mogu da se kreću po ustanovi već isključivo da budu samo na mestu koje je unapred određeno za posetu, u okviru dvorišta, gde je obezbeđen prostor za sedenje za najviše tri osobe – korisnik i najviše dva lica koja dolaze u posetu. Mesto za posete obavezno mora biti dezinfikovano i pre i nakon realizovane posete.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 2499
Povezana vest
Povezane teme
gerontološki subotica gerontološki centar subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.