Komentara: 9
Pregleda: 3772

Gerontološki centar napravio program za penzionere u izolaciji

28.03.2020. u 13:19h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar u Subotici je prva i za sada jedina ustanova u našoj zemlji koja je svoje aktivnosti „preselila“ na male ekrane i društvene mreže.
Gerontološki centar napravio program za penzionere u izolaciji

Kako su zbog vanrednog stanja i epidemiološke situacije zatvoreni gerontološki klubovi i domovi za stare, a svim lica starijim od 65 godina zabranjeno kretanje, uprava i saradnici Gerontološkog centra odlučili su da našim najstarijim sugrađanima pruže zanimljive sadržaje koje mogu da prate iz svojih domova.

- Emisije su snimili domaćini klubova, radni terapeuti i naši saradnici, te će svi penzioneri u gradu moći da uživaju u emisijama „Vežbajte sa nama“, Joga, Gong zvučna terapija, Muzikoterapija, „Glumimo zajedno“, Engleski jezik, Kviz, „Kuvajte sa nama“ – najavljuje Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. – Naša ideja je bila da sve sadržaje koje inače praktikujemo sada prenesemo u elektronsku formu i tako pružimo nešto zanimljivo svim penzionerima koji sada ne smeju da izlaze iz kuće.

U dogovoru sa televizijama „Ju Eko“ i Tv "Subotica", svako jutro u osam, odnosno devet sati, na malim ekranima biće emitovana  emisija „Vežbajte sa nama“, koji će voditi kvalifovani terapeuti. Potpm će uslediti još jedna emisija, sa sadržajima neke od radionica, a emisije će se emitovati i u poslepodnevnim terminima.

- Naši stari ne mogu sada da se kreću, da šetaju i obavljaju svakodnevne aktivnosti na otvorenom, i zato nam je bilo važno da im prikažemo rekreaciju koja je namenjena njihovoj starosnoj dobi – dodaje Ivanišević. – Ona će ići svakodnevno, a emisije različitog sadržaja će se smenjivati. Sve su prilagođene njima, tu je na primer engleski za stare, a emitovaće se i sadržaji koje smo ranije snimili.  Nadamo se da će svi naši najstariji sugrađani pronaći nešto za sebe i da će im tako ovi dani u samoizolaciji biti ispunjeniji  i zanimljiviji.

Raspored emisija možete se videti na Instagram i Facebook profilu Gerontološkog centra Subotica, kao i na navedenim televizijskim programima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 14 časova
Komentara: 9
Pregleda: 3772
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

vanredno stanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.