• Pregleda: 3218

Gerontološki centar - ekološka kuća

Predstavnici Gerontološkog centra u Subotici boravili su dva dana u Trebinju kako bi se upoznali sa njihovim projektima energetske efikasnosti. Gerontološki centar iz Trebinja trebalo bi da bude referentna kuća u oblasti energetske efikasnosti u Republici Srpskoj. To znači da pomenuti centar ne bi plaćao račun za struju, jer bi je sam proizvodio, kao i da sve što se primenjuje u oblasti obnovljih izvora energije bude u Trebinju.
Gerontološki centar - ekološka kuća

Novina u realizaciji projekta je fotoćelijsko napajanje. Na taj način će se proizvoditi više struje i Gerontološki centar u Trebinju će postati partner Elektrodistribuciji Republike Srpske.

Republičkoj agenciji za energetsku efikasnost će da vrati određenu količinu struje, tako da će na taj način Gerontološki centra i zarađivati novac. Projekat će biti realizovan do sredine 2013. godine i prema rečima zamenika direktora Gerontološkog centra u Subotici, Nenada Ivaniševića i u našem gradu će se izgraditi “mala fabrika za struju”.

UNHCR je odobrio milion evra za rekonstrukciju Gerontološkog centra u Trebinju, koji će se obnoviti na iskustvima subotičkog Centra.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
boki Odgovori
Ne znam da li neko obraca paznju, a meni se cini da se gernotoloski centar i Ivanisevic svakih par dana pojavljuju sa nekim novim projektima i vestima. Ovo je cist licni marketing. Pitam se odakle im vise inspiracije za sve ovo?
28 Odgovori
Gospodine Boki, umesto što dajete ovakve komentare, bolje razmislite kako bi bilo dobro da svaka ustanova ima nove ideje i da ih realizuje u cilju poboljšanja životnog standarda i uslova rada. Svi bi se radovali da rade u firmi ili ustanovi koja teži ka boljitku a ne da odmahuje rukom i da razara i ono što ima.
boki Odgovori
Gospodine 28, ovde kao i u mnogim slucajevima se radi o tome da se dobije neka kinta od Vlade ili od Evrope za neki projekat. Razlika je u tome sto u Evropi takvi projekti funkcionisu i isti se primenjuju. Kod nas je malo obrnuta situacija, odrade projekat , puste ga u medije, dobiju zeleno svetlo i dobiju odredjenu kolicinu novca, a posle sve zaborave i isti taj novac koriste za druge svrhe tj malverzacije..
Poslanik Odgovori
Vi ste jedini grad u svetu koi se toliko hvali gerentoloskim centrom . Isreno mislim da je to bruka . Pa tim starcima trebaju unucici i deca da ih paze , a ne zaposlenici neki za platu .
Devojčica Odgovori
@Poslanik
Mudra izreka glasi:Bolje je ćutati i pustiti druge da misle da si glup, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!!!
sliq svoju ljubim Odgovori
Da, da slažem se sa Bokijem, gospodin baš voli fotografisanje i snimanja, i ja sam primetio da ne prodje dan, dva a da ga nema na nekim lokalnim vestima ili lokalnim Tv stanicama.
Radnik Odgovori
Ovaj je isti kao saša vučenić samo se slikaju i hvale svoim "rezultatima" lako je trošiti tuđ novac i častiti , sve te pare što ivanišević troši su pare građana SUBOTICE, kada su tako uspešni kako se hvale što nisu otvorili neku proizvodnju i zaposlili 100 radnika pa da vidimo kako bi radili i koje rezultate bi ostvarili, DS je uništio privredu Subotice , a oni se samo slikaju i hvale, slikat će se oni i dalje dokle god ovaj narod glasa za njih, ja im nikada neću dati glas jer sam ostao bez posla i veoma mi je loš standar od kako su oni na vlasti.
ante Odgovori
ama ovi zuti samo se hvale sta su kao uradili a sto nekazu koje su sve firme unistili.lako se hvaliti sa parama od naroda odorezkih obveznika. a sasi vucinicu i nenadu ivanisevicu a i braci dulicanima predlazem da se kandiduju za foto modele.ovde su vec dosadni
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.