Komentara: 8
Pregleda: 3484

Gerontološki centar - ekološka kuća

09.08.2012. u 16:56h
Izvor: RTV Yueco
Predstavnici Gerontološkog centra u Subotici boravili su dva dana u Trebinju kako bi se upoznali sa njihovim projektima energetske efikasnosti. Gerontološki centar iz Trebinja trebalo bi da bude referentna kuća u oblasti energetske efikasnosti u Republici Srpskoj. To znači da pomenuti centar ne bi plaćao račun za struju, jer bi je sam proizvodio, kao i da sve što se primenjuje u oblasti obnovljih izvora energije bude u Trebinju.
Gerontološki centar - ekološka kuća

Novina u realizaciji projekta je fotoćelijsko napajanje. Na taj način će se proizvoditi više struje i Gerontološki centar u Trebinju će postati partner Elektrodistribuciji Republike Srpske.

Republičkoj agenciji za energetsku efikasnost će da vrati određenu količinu struje, tako da će na taj način Gerontološki centra i zarađivati novac. Projekat će biti realizovan do sredine 2013. godine i prema rečima zamenika direktora Gerontološkog centra u Subotici, Nenada Ivaniševića i u našem gradu će se izgraditi “mala fabrika za struju”.

UNHCR je odobrio milion evra za rekonstrukciju Gerontološkog centra u Trebinju, koji će se obnoviti na iskustvima subotičkog Centra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3484
Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

gerontološki klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.