Komentara: 90
Pregleda: 42153

Аgencija „Sun&Sea“ prevarila brojne Subotičane

28.06.2018. u 14:54h
Izvor: Subotica.com
Naši brojni sugrađani ovih dana podneli su krivične prijave protiv turističke agencije „Sun&Sea“ i njenog vlasnika M. D., jer im nisu uplaćeni dogovoreni aranžmani za letovanje.
Аgencija „Sun&Sea“ prevarila brojne Subotičane

Kao grom iz vedra neba, u utorak se gradom pronela vest da je turistička agencija zatvorena a njen vlasnik „nestao“. Ona je navela građane koji su tu uplatili turistički aranžman da provere šta se dešava i onda doživeli novi šok. Veliki broj aranžmana nije uplaćen do kraja, a neki nisu ni rezervisani, iako su bili uredno plaćeni. Građani su uplaćivali od dve pa do čak 12 hiljada evra za letovanje u Turskoj, Grčkoj, Tunisu...

- Ugovor sa agencijom „Sun&Sea“ o putovanju u Tursku sklopili smo početkom maja. Trebalo je na more da idemo 21. jula. Aranžman u letovalištu Fetije u hotelu „Libety“ koštao je 4.200 evra plus 7.960 dinara – kaže R. D. - Odmah po sklapanju ugovora, platili smo depozit od 2.000 evra, a prošle nedelje još 1.300 evra. Ostatak je trebalo da uplatim do polaska na putovanje. Kada sam saznala da je M. D.  pobegao iz zemlje, pozvala sam agenciju „Big Blue“, putem koje je M.D. trebao da uplati letovanje, ali mi je rečeno da on nije ni rezervaciju izvršio, a kamoli uplatio depozit za aranžman.

Аgencija „Sun&Sea“ prevarila brojne Subotičane

Njen slučaj nije usamljen i zato je oko desetak građana podnelo krivične prijave policiji. U Osnovnom javnom tužilaštvu potvrđeno nam je da su usmenim putem obavešteni o ovom slučaju.

- Zbog svoje prirode, predmet preuzima posebno odeljenje Višeg suda u Novom Sadu za borbu protiv korupcije – rekli su nam kratko u subotičkom OJT.

Kako saznajemo, vlasnik agencije M. D. napustio je zemlju i prešao granicu sa Mađarskom u ponedeljak, a istog dana službenica u agenciji je dobila otkaz.

Nezvanično se moglo čuti da je M.D. bio u finansijskim problemima, a to potvrđuje i što se nalazi na spisku najvećih poreskih dužnika. Na dan 31.12.2017. njegova agencija dugovala je više od 10 miliona dinara.

Аgencija „Sun&Sea“ prevarila brojne Subotičane

SAOPŠTENJE AGENCIJE BIG BLUE

Kako je turistička agencija „Sun&Sea“ subagent beogradske agencije „Big Blue“, veliki broj građana zvao je da se informiše da li će uopšte putovati. Iz ove agencije stiglo je saopštenje u kome stoji da će „svi putnici koji su najavljeni operatoru „Big Blue“  tj. za koje je izvršena rezervacija od strane subagenta TA „Sun&Sea“ i potvrđena od strane organizatora putovanja, otići na svoj odmor. Bez obzira što subagent nije izvršio uplatu sredstava u celosti na račun organizatora putovanja i time izložio agenciju velikim troškovima, zaštita prava putnika je imperativ“.

- Prema našim saznanjima postoji izvestan broj putnika, kojima je rečeno da putuju preko nas ili drugih tour operatora, za koje subagent „Sun&Sea“ nije izvršio rezervacije. Ti putnici su svesno prevareni i obmanuti. Nažalost, oni moraju potražiti pomoć državnih organa u ostvarenju svojih prava – navodi se u saopštenju. - S obzirom da je u ovom trenutku nepoznat konačan broj putnika koji se nalaze u ovoj situaciji, molimo sve putnike kojima je data informacija da putuju preko naše agencije da nam se jave na 011/41-41-411, kako bi im dali informacije da li postoji potvrđena rezervacija za njih. A za one za koje je izvršena rezervacija, da preduzmemo dalje korake u realizaciji njihovog odmora.

* ime vlasnika agencije je navedeno inicijalima jer je u toku istražni postupak.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 90
Pregleda: 42153

Povezana vest

Povezane teme

big blue

turistička agencija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.