Komentara: 6
Pregleda: 5480
Foto

"Gastro jutro na buvljaku" - posetioci uživali u specijalitetima lokalnih proizvođača

30.10.2023. u 09:20h
Izvor: Subotica.com
"Gastro jutro na buvljaku" - posetioci uživali u specijalitetima lokalnih proizvođača

U organizaciji AD "Tržnica", juče je na buvljaku upriličena degustacija voća, povrća, mesnih prerađevina, mlečnih proizvoda, pekarskih proizvoda i meda, odnosno svih specijaliteta koje proizvode lokalni proizvođači, a koji se mogu pazariti na buvljaku.

Po prvi put smo organizovali "gastro jutro na buvljaku"  sa ciljem da svim posetiocima predstavimo naše dugogodišnje zakupce koji nude sezonsko voće i povrće iz njihovih bašti i voćnjaka, potom zimnicu koju sami pripremaju po tradicionalnoj recepturi, predstavili smo i naše pčelare, kao i proizvođače sira i drugih mlečnih prerađevina - objašnjava Marina Čović iz AD "Tržnica" - Želimo da poručimo svim sugrađanima da je pijaca mesto na kom mogu pazariti proizvode neposredno od proizvođača, što je u marketima nemoguće. Ovaj vid kupovine je drugačiji, prisniji, a za kvalitet robe garantuje direktno onaj koji je i proizveo na svom imanju.

"Gastro jutro na buvljaku" - posetioci uživali u specijalitetima lokalnih proizvođačaOni koji su se juče zatekli na buvljaku uživali su u degustaciji domaćeg ajvara, kiselog kupusa, pekmeza od šljiva bez šećera, domaćeg mleka, a sladokusce je u detinjstvo vratio miris štrudle sa bundevom, kao i "bakin kolač".

Odziv je zaista bio velik, a reakcije posetilaca su odlične, tako da verujem da će "gastro jutro na buvljaku" prerasti u tradiciju, a mi već razmišljamo o organizaciji naredne degustacije  - najavljuju iz "Tržnice".

"Gastro jutro na buvljaku" - posetioci uživali u specijalitetima lokalnih proizvođača

Izvor: Subotica.com
"Gastro jutro na buvljaku" - specijaliteti lokalnih proizvođača "Gastro jutro na buvljaku" - specijaliteti lokalnih proizvođača "Gastro jutro na buvljaku" - specijaliteti lokalnih proizvođača "Gastro jutro na buvljaku" - specijaliteti lokalnih proizvođača "Gastro jutro na buvljaku" - specijaliteti lokalnih proizvođača "Gastro jutro na buvljaku" - specijaliteti lokalnih proizvođača "Gastro jutro na buvljaku" - specijaliteti lokalnih proizvođača "Gastro jutro na buvljaku" - specijaliteti lokalnih proizvođača
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 5480
Povezane teme

Tržnica Subotica

Buvljak

subotički Buvljak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.