Komentara: 0
Pregleda: 4307

Fudbalerke Spartaka ubedljive protiv Sloge za desetu pobedu u nizu

31.10.2016. u 09:17h
Izvor: Subotica.com
U meču 10. kola Superlige za žene fudbalerke Spartaka su lako došle do novih bodova, odnosno desete uzastopne pobede u sezoni. Najzapaženija u timu "golubica" bila je Alegra Poljak.
Fudbalerke Spartaka ubedljive protiv Sloge za desetu pobedu u nizu

Utakmica je u potpunosti opravdala epitet derbija u kojoj je Spartak zasluženo slavio sa 4:0 nad Slogom Radnički iz Zemuna. Obe ekipe su od starta zaigrale otvoreno. 

Domaći tim je  prvi zapretio, a potom je usledila kontra gostiju. Marija Radojičić je bila u prodoru kada ju je Kristina Lopez faulirala ispred kaznenog rostora. Sudija Petrić odmah je pokazao crveni karton tamnoputoj igračici šampionki. Usledio je slobodan udarac za Slogu, silovit šut Radojičićeve, ali Milica Kostić sigurno brani.

Nakon isključenja Kristine Lopez Spartak je zaigrao još agilnije. U 26. minutu idealna prilika, nakon centaršuta Filipovićeve, Slovićeva najviša u  skoku u šesnaestercu protivnika, glavom šalje loptu pored stative. Nije mnogo trebalo šampionkama, samo minut kasnije Alegra Poljak se prošetala kroz odbranu Sloge i plasirala loptu u mrežu za vođstvo  – 1:0.

Fudbalerka Spartaka Alegra Poljak i Tanja Đapić, golmanka Vojvodine, po mišljenju Tehničke grupe UEFA, dobile su zasluženo mesto u idealnom timu proteklog Prvenstva Evrope za igračice do 17 godina, na kojem su Alegra i Tanja učestvovale u sastavu reprezentacije Srbije.

U tehničkom izveštaju stoji da je kontranapad Srbije efikasan i opasan. Napadači su veoma brzi, a svi napadi se usmeravaju preko mlade vedete Spartaka, Alegre Poljak.

Pokušavale su gošće da izjednače iz prekida. Najveća opasnost po gol domaćih bile su bivše igračice Spartaka Jelena Čubrilo i Marija Radojičić, međutim Kostićeva sigurna na golu odolela je svakom pokušaju gostujućeg tima. U završnici prog dela evrogolom Simona Krstanoska iskosa sa desne strane povisila je prednost Spartaka na 2:0.

U nastavku Subotičanke su vrlo brzo povećale vođstvo na 3:0. Alegra Poljak se pobrinula da u završnici sama odradi sve i pošalje loptu u gol Sloge. Nakon grubog prekršaja  u 76. minutu kapiten gostujuće ekipe Tijana Janković dobila je drugi žuti karton i na terenu su snage brojčano bile izjednačene.

Desetak minuta pre kraja meča Poljak je napustila igru, umesto nje na teren je istrčala Marenićeva kojoj nije trebalo mnogo vremena da se upiše u listu strelaca za vođstvo Spartaka od 4:0. U samom finišu gošće iz Zemuna su imale izuzetnu priliku da ublaže poraz. Lazareva je načinila prekršaj, slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara izvela je  Jelena Čubrilo, Milica Kostić je vešto odbranila, a Slovićeva otklonila svaku opasnost.

Spartak – Sloga Radnički  4:0 (2:0)
Poljak 27' i 49', Krstanoska 45', Marenić 86'

SPARTAK: Kostić, Lazareva, Vajda, Slović, Poljak (Marenić), Čeng, Filipović (Mekuko), Krstanoska, Pavlović, Matić (Kvinsi), Lopez.

SLOGA: Gardijan, Dabić (Gojak), Šišković,  Janković, Erac, Radojičić (Krunić), J. Čubrilo, Veličković (M. Čubrilo), Krstić, Đilas (Jovanović), Varda.

U narednom kolu ekipa Borisa Arsića gostuje u Požarevcu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4307
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.