Komentara: 1
Pregleda: 3172

Fudbalerke Spartaka u Ligu šampiona preko Osijeka

25.06.2015. u 17:07h
Izvor: Subotica.com
U Nionu danas ranije popodne održan je žreb za kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona za žene, a šampion iz Srbije prolaz među 32 najbolje evropske ekipe drugu godinu za redom će tražiti kroz kvalifikacije u Osijeku. Kvalifikacioni turnir će se igrati od 11. do 16. avgusta.
Fudbalerke Spartaka u Ligu šampiona preko Osijeka

Šampionke iz Subotice u novi pohod ka Ligi šampiona, peti uzastopni, moraće da se izbore protiv moldavskog CSF Noroc Nimoreni, portugalske Benfike i domaćina turnira ŽNK "Osijek".

Posle žreba u Nionu "golubice" su kao nosioci na startu dobili da pripadaju grupi 6.

Nakon žreba i saznanja da će im hrvatski prvak ponovo biti domaćin kao i prošle sezone i sa kojim timovima će igrati kvalifikacione utakmice u redovima srpskog šampiona vlada raspoloženje.

– Dobro smo prošli , jer je moglo i gore. Putujemo u susednu Republiku Hrvatsku, gde nam je domaćin Osijek, ekipa sa kojom smo se i prošle sezone borili za prolazak u nokaut fazu. Neće biti lako, jer u kvalifikacijama za Ligu šampiona nema loših protivnika. Pored domaćina u grupi jedna od prepreka za prolazak dalje nam je i portugalska Benfika koja je dosta ozbiljna ekipa. Sa njom igramo prvu utakmicu koja će ujedno biti i najvažnija – kaže Bojan Arsić sportski direktor Spartaka

– "Vremena imamo da dobro analiziramo protivnike i da se što bolje spremimo za kvalifikacije. Motiv više da što bolje odigramo i prođemo dalje imaju i devojke upravo iz razloga što nam je prošle sezone baš u Osijeku, malo nedostajalo da obezbedimo plasma među 32 najbolja tima" – rekao je Arsić.

Kapiten golubica Violeta Slović očekuje dobru igru svog tima i veruje da ove sezone mogu da načine korak dalje na evropskoj sceni.

- "Ponovo Hrvatska! I prošle sezone smo igrali kvalifikacione utakmice u Osijeku, sreća nije bila na našoj strani, ali se nadam i verujem da će ove godine biti drugačije. Mislim da možemo postići dobar rezultat u grupi i kvalifikovati se među top 32 ekipe. Pred nama je nešto više od mesec dana za pripreme, potrudićemo se da spremne dočekamo start kvalifikacija i ostvarimo ono što nam je cilj – prolaz dalje.

Fudbalerke Spartaka u Ligu šampiona preko Osijeka

ŽFK "Spartak" pred put u Osijek (08.08.2014.)

Spartaku je ovo peta sezona na evropskoj sceni. Do sada, prvak Srbije dva puta je završio učešće u najelitnijem takmičenju nakon grupne faze, dok je u sezonama 2012/2013 i 2013/2014 izborio plasman među 32 najbolja tima u Evropi. Da je malo više sportske sreće bilo protiv Šveđanki (Geteborg 0:1, 3:0) i Ruskinja (Rosijanka 2:4, 1:1), golubice su mogle da se nađu u društvu top 16.

Kvalifikacioni turnir će se igrati od 11. do 16. avgusta na stadionu "Gradski vrt" u Osijeku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3172

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.