Komentara: 1
Pregleda: 2175

Fudbalerke Spartaka danas očekuju protivnike u Ligi šampiona

25.06.2015. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Današnjim žrebom u Nionu prvak Srbije, Spartak dobiće protivnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona koje će se održati od 11. do 16. avgusta. Plave golubice novu sezonu u najeminentnijem takmičenju počeće iz prvog kvalifikacionog šešira kao nosioci grupe.
Fudbalerke Spartaka danas očekuju protivnike u Ligi šampiona

– I ove godine je veoma jaka konkurencija klubova u kvalifikacionoj rundi, nema slabih protivnika. Voleli bi smo da izbegnemo ekipe koje imaju dugogodišnje iskustvo u top 32 i 16 Lige šampiona, kao što je Stjarnan sa Islanda koji je zbog pada koeficijenta u kvalifikacionoj fazi. Prema svim ekipama koje se nalaze u šeširima imamo respekt jer su to prvaci svojih država i nisu slučajno izborile plasman u kvalifikacije najelitnijeg takmičenja. Nadamo se što povoljnijem žrebu, mada, koju god ekipu dobijemo, dobro ćemo je analizirati i pokušati da napravimo što bolji rezultat – kaže sportski direktor Spartaka Bojan Arsić.

Plavo belo jato pretrpelo je promene u igračkom kadru. Za razliku od prošle sezone Spartak je podmladio ekipu.

- "Imamo veoma mlad tim za Evropu. Mnogo promena je bilo u ekipi u odnosu na prethodnu sezonu. Ono što je sigurno, moraćemo da se pojačamo za učešće u Ligi šampiona kako bi smo napravili korak više u odnosu na prethodne kvalifikaije" – rekao je Arsić.

Spartaku je ovo peta sezona na evropskoj sceni. Do sada, prvak Srbije dva puta je završio učešće u najelitnijem takmičenju nakon grupne faze, dok je u sezonama 2012/2013 i 2013/2014 izborio plasman među 32 najbolja tima u Evropi. Da je malo više sportske sreće bilo protiv Šveđanki (Geteborg 0:1, 3:0) i Ruskinja (Rosijanka 2:4, 1:1), golubice su mogle da se nađu u društvu top 16.

U Nionu na žrebu, Spartak će predstavljati tročlana delegacija na čelu sa predsednikom kluba Zoranom Arsićem. Svi u redovima našeg prvaka očekuju povoljan žreb.

Prvak Srbije Spartak nalazi se u prvom šeširu za kvalifikacije Lige šampiona i ima ulogu nosioca grupe sa odličnim koeficijentom od 15.620 bodova. Klubovi domaćini kvalifikacionih grupa koje je UEFA odredila su:

Prvi šešir: Apolon (Kipar), FK Tvente (Holandija), PK–35 Vanta (Finska).
Drugi šešir: Sarajevo (BiH), KKPK Medik Konin (Poljska), Osijek (Hrvatska), Pomurje (Slovenija).
Treći šešir: Glentoran Belfast Junajted (Severna Irska).

Šampionke Srbije ne mogu da se sastanu sa ekipama, domaćinima  iz prvog šešira, ali moguće destinacije gde bi Spartak mogao da nastupi ove godine u okviru kvalifikacija su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska,Poljska i Severna Irska. Plasman u šesnaestinu finala najelitnijeg takmičenja izboriće samo osam najboljih prvoplasiranih ekipa.

Prenos žreba možete pratiti ‪uživo‬ na sajtu UEFA od 13:30 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2175

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.