Komentara: 3
Pregleda: 4403

Fudbalerke Spartaka savladale Vojvodinu (2:0)

04.10.2016. u 14:32h
Izvor: Subotica.com
Meč 6. kola Superlige za žene između Spartaka i Vojvodine, odigran juče u Subotici, završio je pobedom aktuelnih šampionki sa severa Bačke. U četvrtak Spartak igra zaostali meč 3. kola.
Fudbalerke Spartaka savladale Vojvodinu (2:0)

U derbiju Spartak je nadigrao Vojvodinu i slavio pobedu od 2:0. Razigrane golubice povele su u 17. minutu pogotkom Čeng Šu.  Umakla je hitra Čeng odbrani Novosađanki, Đapićeva zakasnila i Subotičanke su stigle do prednosti.

Vodila se borba na sredini terena, a onda je u 37. minutu Filipovićeva uputila jak šut, zatresla je samo prečku. Nešto kasnije novu priliku su imale Plave golubice, Poljak je dobro centrirala, Matićeva glavom poslala loptu pored gola. Pokušavale su igračice Vojvodine da stignu do izjednačenja, ali nisu našle rešenje za dobro postavljenu odbranu Spartaka.

U nastavku Subotičanke su bile te koje su diktirale igru i stvarale šanse. Već u 47. minutu Filipovićeva je povisila vođstvo na 2:0. Prošla je po desnoj strani, iskosa sa ivice šesnaesterca uputila šut i plasirala loptu u mrežu Novosađanki. Usledio je napad Vojvodine, međutim Kostićeva dobro interveniše i otklanja svaku opasnost.

Nizale su se prilike domaćih. Slovićeva je propustila šansu da poveća prednsot Spartaka, nakon centaršuta Pavlovićeve glavom je poslala loptu pored gola. Igrao se 63. minut Pavlovićeva je ponovo pokušala sa nekih dvadesetak metara da iznenadi golmanku Vojvodine, ali Đaićeva je bila na mestu.

Do kraja meča viđeno je još nekoliko prilika i polu prilika na obe strane, Subotičanke su još jednom zatresle prečku i na kraju zasluženih 2:0 za domaći tim.

Spartak – Vojvodina 2:0 (1:0)
Čeng 17', Filipović 47'

Spartak: Kostić, Gokhman, Vajda, Slović, Poljak, Tseng, Filipović, Krstanoska, Pavlović, Matić, Lopes (Marenić).

Vojvodina: Đapić, Milanović, Malešević, Mićunović, Ilić, Savanović, Vešović (Kovačević), Delić, S. Savanović, Šćepanović, Trbojević

Subotičanke naredni prvenstveni meč igraju već u četvrtak. U pitanju je zaostali meč 3. kola u kojem se u beogradu Sastaju sa Slogom. Susret se igra od 16 časova. Bez obzira što ima utakmicu manje Spartak drži prvu poziciju ispred Crvene zvezde i Sloge.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4403
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.