Komentara: 0
Pregleda: 6158

Fudbalerke Spartaka savladale Obilić (7:1)

07.09.2016. u 21:58h
Izvor: Subotica.com
Spartak je u zaostalom meču 2. kola Super lige Srbije za žene savladao Obilić sa 7:1 i upisao nova tri boda. U narednom kolu šampionke gostuju Crvenoj zvezdi, 24. septembra.
Fudbalerke Spartaka savladale Obilić (7:1)

Nadmoć "golubica" u svim segementima igre doneo je ubedljivu prednost već u prvom delu igre. Mrežu Beograđanki načela je Filipović precizno plasiranom parabolom sa vrha kaznenog prostora. Nepunih desetak minuta kasnije Spartak je duplirao prednost, a loptu do mreže skrenula je glavom tamnoputa igračica Kvinsi.

U 36. minutu na semaforu je pisalo 3:0, a šansu sa bele tačke iskoristila je kapiten Slović. Do kraja sadržajnog prvog dela u listu strelaca se upisala i iskusna Čeng Šu za sigurih 4:0.

U drugom delu prva izgledna šansa bila je za Spartak, ali prvi pogodak je ipak bio u mreži Spartaka. Mala neopreznost u zadnjoj liniji šampionki Srbija omogućila je gostujućoj fudbalerki Okjer da se upiše u listu strelaca i smanji na 4:1, ali to je bilo sve što se tiče gostujuće ekipe na ovom meču.

Primljeni pogodak kao da je naljutio "golubice" da su toliko pritisle ekipu Obilića da je gol visio u vazduhu, ipak gostujuća golmanka je branila fantastično, sve do 74' minuta kada je Slović svojim drugim pogotkom nastavila seriju Subotičanki, a prednost su uvećale Marenić i Poljak za konačnih 7:1.

Spartak – Obilić  7:1 (4:0)
Filipović 17', Kvinsi 26', Slović 36' (p) i 74', Lopez 40', Marenić 85', Poljak 90' - Okjer 62'

Spartak: Kostić, Lopez, Lazareva, Vajda (Mostarac), Slović,  Kvinsi (Marenić), Čeng (Baka), Mekuko (Matić), Filipović, Krstanoska, Pavlović (Poljak)

Obilić: Ađej (Radić), Vidić, Polić, Andrejin, Belovan, Vejnović, Aleksić (Milinović), Đukić, Okjer, Ćorluka, Alhasan.

Posle ovog meča sledi dvoiponedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza igračica, a u narednom kolu, 24. septembra, Spartak gostuje drugoplasiranoj Crvenoj zvezdi. Posle 4. odigrana kola  na tabeli Superlige vodi Spartak, iako ima i utakmicu manje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6158
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.