Komentara: 3
Pregleda: 2506

Fudbalerke Spartaka savladale Mašinac (0:3)

27.09.2015. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
U okviru 5. kola Superlige za žene u Nišu je odigran derbi meč kola u kojem je Spartak nadigrao domaći Mašinac i zabeležio važnu pobedu, petu u nizu. Naredne subote u Suboticu dolazi Crvena zvezda, a par dana kasnije i Volfsburg.
Fudbalerke Spartaka savladale Mašinac (0:3)

Igračice trenera Borisa Arsića posle tronedeljne takmičarske pauze zbog obaveza reprezentacije uspešno su završile gostovanje u Nišu i savladale Mašinac sa ubedljivih 3:0.

Kao što se očekivalo utakmica je bila tvrda, dostojna derbija, možda ne toliko lepa za oko prosečnog gledaoca, ali taktički veoma zanimljiva. Prvih 10-15 minuta pravog "rovovskog" nadmudrivanja, izgledalo je kao da su obe ekipe zapale u pat poziciju.

Gledano s jedne strane "plave golubice" nikako nisu uspevale da stvore priliku kojom bi ugrozile gol Ane Marinković, a sa druge strane nisu davale priliku Mašincu da iskoristi prednosti domaćeg terena.

Zahvaljujući većem iskustvu i nešto boljoj fizičkoj spremi svojih igračica, Spartak je u 35. minuti uspeo da iskoristi terensku dominaciju i preko izuzetno raspoložene Tijane Krstić postigao je vodeći gol. Sedam minuta kasnije Tijana Matić je povećala vođstvo na 0:2.

Drugo poluvreme nije donelo značajnije promene u igri. U 82. minuti Tijana Krstić je postavila konačan rezultat i svom timu donela tri dragocena boda.

Mašinac - Spartak 0:3 (0:2)
Tijana Krstić 35' i 82', Tijana Matić 42'

Naredne subote fudbalerke Spartaka dočekuju trećeplasiranu Crvenu zvezdu, a onda sledi igranje prvog meča šesnaestine finala Lige šampiona kada dočekuju nemački Volfsburg (8. oktobar).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2506
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.