• Pregleda: 3475

Fudbalerke Spartaka počele pripreme za Ligu šampiona

Posle nešto više od mesec dana pauze i proslavljanja šeste titule u nizu, šampiona Srbije očekuju pripreme pred nove izazove na evropskoj sceni, a zatim i dokazivanje u nacionalnim takmičenjima kako bi nastavili svoju neprikosnovenost i dominaciju. Ove godine u Evropu se ide preko Velsa.
Foto: ŽFK "Spartak"
Fudbalerke Spartaka počele pripreme za Ligu šampiona

Ženski fudbalski klub "Spartak" juče je počeo pripreme za novu sezonu. Prvi deo priprema za kvalifikacioni turnir Lige šampiona koji ih očekuje narednog meseca (23-28. avgust) u Velsu, kao i za predstojeće prvenstvo golubice će odraditi u Subotici, a potom će otputovati na Zlatibor.

- Prvi deo priprema obavićemo ovde na Gradskom stadionu, jer imamo mnogo reprezentativnih obaveza u julu mesecu, kako sa mlađim selekcijama, tako i sa A reprezentacijom. Kada sve to završimo i ekipa bude kompletna, početkom avgusta planiramo odlazak van Subotice gde ćemo da uigravamo tim i pripremamo se za kvalifikacioni turnir u Kardifu – kaže šef struke Boris Arsić.

foto: ŽFK "Spartak"

Šampionke su  pripreme počele u nešto izmenjenom sastavu. Jato plavih golubica napustila je Milena Nikolić koja će karijeru nastaviti u nemačkom Sandu, dok postoji mogućnost da još neka od igračica ode iz Spartaka. Sportski direktor Bojan Arsić osvrnuo se na promene u igračkom kadru i najavio dolazak novih igračica.

- Za sada je ekipu napustila samo Nikolićeva, a što se tiče ostalih igračica za nekolicinu postoji interesovanje drugih klubova, ali u narednih nekoliko dana ćemo obaviti razgovore sa njima i dogovorićemo se oko njihovog statusa. Za nas kao klub najveće pojačanje je povratak Violete Slović, Tijane Matić i Aline Bake. Uveliko radimo na dovođenju i novih igračica i sigurno je da ćemo do početka kvalifikacija realizovati sve planirano – rekao je Arsić.

foto: ŽFK "Spartak"

Dogovorene su prijateljske utakmice sa ŽNK "Osijek" i MTK "Hungaria FC", a pristigle su i ponude za odigravanje prijateljskih utakmica sa šampionom Austrije St. Poltenom, Poljske Medik Koninom i Mađarske Ferencvarošom.

Kao i svake godine cilj je osvajanje duple krune u Srbiji, a velika želja kvalifikovanje u glavni žreb Lige šampiona i plasman među 16 najboljih Evrope. Škola fudbala radi odlično i to je zalog za budućnost srpskog šampiona.

foto: ŽFK "Spartak"

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.