Komentara: 1
Pregleda: 2876

Fudbalerke Spartaka lako sa Požarevcem

07.11.2016. u 13:52h
Izvor: Subotica.com
Jedanaesto kolo Superlige za žene je iza nas a Subotičanke još uvek nisu okusile gorčinu poraza, čak ni gubitak nekog boda. Ništa novo se nije desilo ni posle gostovanja u Požarevcu gde je ekipa Borisa Arsića čak 7 puta primorala protivničku golmanku da vadi loptu iz mreže.
Fudbalerke Spartaka lako sa Požarevcem

Približavanjem kraju prvog dela takmičarske sezone sve je izvesnije koje će ekipe na proleće igrati u plejofu, a koje u plejautu. Iz tog razloga utakmica protiv Požarevljanki nije imala veći takmičarski značaj za Subotičanke, pa se Boris Arsić odlučio da na teren izvede igračice sa manjom minutažom.

Golubice su došle do ubedljive pobede uz mnoštvo lepih akcija i lepih golova, a goleada je otvorena već u četvrtoj minuti zahvaljujući neopreznosti odbrane i autogolu Tanje Ilić. I pored primljenog gola Požarevljanke nisu poklekle i hrabro su se držale sve do dvadesetog minuta, a onda je njihova odbrana kapitulirala pod snažnim naletima razigranih "golubica". Tamnoputa Mekuko upisala se u listu strelaca u 20' minutu, a nakon nje se bezmalo na svakih 5-6 minuta tresla mreža iza leđa Isidore Sekulić, golmanke Požarevca.

U drugom poluvremenu šampionke su znalački dozirale svoju igru, taman koliko je bilo potrebno za osvajanje 3 boda, kako bi sačuvale snaga za derbi utakmicu u narednom kolu protiv Crvene zvezde. Ipak, i pored mirnijeg toka igre, golmanki Požarevca nije bilo lako na golu. Po dva puta su se zadrmale i stative i prečka.

Požarevac - Spartak 0:7 (0:5)
Ilić(autogol) 4', Mekuko 10', Matić 27' i 38', Marenić 32', Slović 51', Jakovska 81'

Požarevac: Sekulić, Tešić, Teodosijević, Ilić, Roksa (S. Nikolić), Radosavljević, V.Ilić (Gangolj), Milošević, Šebek (Dačić), Vuković (T. Nikolić), Tasić

Spartak: Cetinja, Gohman (Golubović), Vajda (Mostarac), Slović, Kvinsi, Mekuko, Filipović, Krstanoska (Baka), Pavlović, Matić (Jakovska), Marenić (Frajtović)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2876
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.