Komentara: 2
Pregleda: 1568

Fudbalerke Spartaka još jednom ubedljive u Superligi

04.04.2016. u 10:07h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom stadionu u Subotici odigran je meč poslednjeg kola Superlige za žene u kojem je Spartak dočekao i ubedljivo savladao kruševački Napredak rezultataom 7:1. Ovim mečom završen je ligaški deo i za novu titulu šampiona Srbije, šestu u nizu, "golubice" će se boriti kroz plejof.
Fudbalerke Spartaka još jednom ubedljive u Superligi

Spartakove devojke još jednom su potvrdile dominaciju i na Gradskom stadionu nadigrale Napredak iz Kruševca uz pobedu 7:1. Tim Borisa Arsića ni jednog trenutka nije doveo u pitanje novi trijumf, samo se čekalo na konačan ishod nakon 90 minuta igre.

Posle nekoliko propuštenih prilika, u 23. minut golom Marenićeve Spartak je stigao do vođstva. Ngaska je uposlila usamljenu Alegru Poljak, ali je njen šut zaustavila Milojevićeva na kratko. Jelena Marenić odlično se snašla i sa pet metara plasirala loptu u mrežu Napretka.

Nije dugo trebalo domaćim igračicama, tamnoputa Ngaska je povisila na 2:0,a otom se i Olivera Marković upisala u listu strelaca za prednost od 3:0. U završnici prvog poluvremena Teodora Burkert uputila je jak šut iskosa sa desne strane i poslal loptu u dalji ugao za 4:0.

Na početku drugog dela meča Kruševljanke su smanjile prednost Golubica na 4:1 pogotkom Petronijevićeve, ali to je bilo sve.

Razigrale su se Subotičanke i počastile gošće sa još tri gola u mreži. U 56. minutu kapiten, Marija Ilić prošla je po desnoj strani, uradila veći deo posla i iskusno proigrala Alegru Poljak , a ona olako poslala loptu u gol protivnika za 5:1. Do kraja susreta Krstićeva i Jakovska zatresle su mrežu Napretka za konačnu pobedu od 7:1.

Spartak – Napredak 7:1 (4:0)
Marenić 23', N'gaska Leone 32', Marković 36', Burkert 41', Poljak 56', Krstić 60', Jakovska 81' - Petronijević 42'

Spartak: Kostić, Burkert, Krstić, Vajda, Malešević, Poljak (Jakovska), Ilić, Marković, Pavlović, Marenić, Ngasla Leone.

Napredak: Milojević, Karadžić, Bradić, Josić, Lisica, Kričak, Petrović, Petronijević, Radovanović (Živković), Sretenović, Štimac.

Ovim mečom završen je ligaški deo i za novu titulu šampiona Srbije, petu u nizu, "golubice" će se borti kroz plejof. Spartak je u 14 odigranih mečeva imao isto toliko pobeda uz gol razliku +93, drugi je Mašinac, treća je Crvena zvezda, dok je Vojvodina četvrta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1568
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.