Komentara: 3
Pregleda: 3592

Fudbalerkama Spartaka još dan "odmora" pred odlučujući meč

12.08.2013. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
Ženski fudbalski klub Spartak, aktuelni šampion države i osvajač nacionalnog Kupa na odličnom je putu da se drugi put za redom plasira među 32 najbolje evropske ekipe. Oni se trenutno nalaze na kvalifikacionom turniru u Rumuniji i posle dva kola imaju maksimalan učinak. Poslednja prepreka u borbi za 32 najbolje ekipe Evrope je domaći Kluž. Utakmica se igra sutra od 17 časova.
Fudbalerkama Spartaka još dan "odmora" pred odlučujući meč

Posle odličnog i ubedljivog starta na kvalifikacionom turniru za UEFA Ligu šampiona za žene koji se od 8. do 13. avgusta igra u rumunskom gradu Kluž, igraчice ŽFK "Spartak" nastavile su sjajne partije na koje su nas navikle i nastаvile niz veoma efikasnih utakmica uz nepremostivu odbranu. U okviru drugog kola Subotičanke su pobedile litvansku ekipу Gintrа rezultatom 0:6 i sa ukupnom gol razlikom od 16:0 (postignuti / primljeni) i maksimalnim brojem bodova nalaze na samom vrhu tabele 2. kvalifikacione grupe.

Sledeća prepreka, ujedno i najteži protivnik, makar na papiru, je upravo domaćin Kluž koji kao i Spartak ima maksimalan broj bodova ali uz slabiju efikasnost. Kluž je u prva dva gola dao 10 golova, a uspeli su da sačuvaju svoju mrežu. Direktnim duelom dva kandidata za prvo mesto odlučiće se ko ide direktno među 32 najbolje ekipe Evrope, dok će im se pridružiti među dve najbolje plasirane ekipe, što je u ovom trenutku Spartak, ali da se ne bi kalkulisalo ili nešto prepuštalo slučaju, fudbalerke Spartaka će odigrati maksimalno angažovano i posvećeno osvajanju nova 3 boda i željenom plasmanu među TOP 32.

Dok čekamo nove lepe vesti iz Rumunije, podelićemo sa vama par zanimljivosti iz tekućih kvalifikacija. Naime, Tijana Krstić, igračica ŽFK "Spartak" u dosadašnjem takmičenju ima najviše asistencija kod golova - čak 5, dok je Milena Nikolić najbolji strelac sa ukupno 6 postignutih golova. Nove prilike za golove i asistencije igračice Spartaka imaće već sutra od 17 časova protiv domaćeg Kluža.

Što se tiče statistike, koja pokazuje svašta, a ne govori ništa, Subotičanke su u dosadašnjem takmičenju imale više pokušaja udaraca prema golu - čak 72, dok je domaći Kluž imao 59. Od udaraca koji su završili u okviru gola Subotičanke su pokušale 30 puta, a 16 puta su lopte završile unutar gola, dok su Rumunke šutirale 28 puta i 10 puta matirale protivničkog golmana.

Fudbalerkama Spartaka još dan "odmora" pred odlučujući meč

Po istoj statistici Rumunke su dosta agresivnije, dosada je protiv njih dosuđeno 18 prekršaja, dok su 24 faula dosuđena u njihovu korist. Kod fudbalerki iz Subotice je odnos napravljenih i pretrpljenih prekršaja 13:11.

Fudbalerkama Spartaka još dan "odmora" pred odlučujući meč

foto: ŽFK "Spartak"

Zadovoljstvo žrebom i optimizam koji je vladao u stručnom štabu šampionki iz Srbije je kako stoje stvari bio sasvim realan i prolaz "golubica" u narednu fazu je vrlo izvestan, a da li će se to desiti znaćemo pouzdano sutra naveče kada se završe sve kvalifikacione utakmice koje se igraju širom Evrope.

Inače, dan pauze (subota) pored redovnog treninga, šampionke Srbije iskoristile su da posete poznati rumunski rudnik soli, a zatim su našle vremena i da uživaju u lepoti grada Kluža.

Tekstualni prenos utakmice možete da pratite sutra (utorak) od 17 časova na sajtu UEFA.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3592

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.