Komentara: 9
Pregleda: 3918

Fudbaleri Spartaka ubedljivi na startu Superlige

23.07.2017. u 21:19h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi u prvom kolu Superlige Srbije savladali su Bačku iz Bačke Palanke sa 2:1.
Fudbaleri Spartaka ubedljivi na startu Superlige

„Plavi golubovi” su, pred oko 1.200 ljubitelja fudbala koji su pratili meč na Gradskom stadionu, nadigrali protivnika i zasluženo slavili na premijeri nove sezone.

Spartak je od samog starta nametnuo svoj ritam igre u želji da što pre dođe do vodećeg gola. Boljom igrom Subotičani su zasluženo stigli do tri boda, a za to su se pobrinuli Nemanja Nikolić i Mile Savković.

Prvih pola sata igre Spartak je diktirao tempo. Nakon nekoliko propuštenih prilika Subotičani su zatresli mrežu Bačke, ali ispostavilo se da je Nikolić bio u nedozvoljenoj poziciji. Šanse su se nizale, a onda je posle nekoliko neiskorištenih Nemanja Nikolić u 34. minutu konačno prevario odbranu protivnika i doveo Subotičane u vođstvo –1:0. Nešto kasnije „golubovi” su mogli da udvostruče prednost. Stefan Hajdin je odlično centrirao sa leve strane, Ivanović glavom uputio loptu ka golu Bačke, Jevrći dobro intervensao. U završnici prvog dela gosti su pokušali iz prekida preko Veseljka Trivunovića da poravnaju rezultat, međutim dobro postavljen igrači Spartaka nisu se dali iznenaditi, sačuvali su stečenu prednost.

U drugom poluvremenu vodila se borba između dva šesnaesterca. Gosti su se razigrali, pokušavali su da da ugroze golSpartaka, bezuspešno, odbrana plavo – belih bila je na visini zadatka. U 63. minutu Mile Savković nakon asistencije Noboru Šimure , iskosa sa desne strane šalje loptu u dalji ugao i dovodi Subotičane u vođstvo od 2:0. Kapiten Bačke Trivunović pokušao je da iznenadi Ostojića i smanji prednost golubova, međutim, Spartakov čuvar mreže je bio siguran. Nikolić je imao priliku da reši utakmicu, našao se sam sa Jverićem, golman Bačke vešto je intervenisao i sprečio napadača Spartaka da se po drugi put upiše u listu strelaca. U samoj završnici regularnog dela gosti su iskoristili svoju šansu i smanjili vođstvo na 2:1 golom Luke Mićića. Sam finiš doneo je mnogo uzbuđenja. Nikolić je još jednom zatresao mrežu protivnika, ali i ovog puta iz nedozvoljene pozicije. Na drugoj strani Bačka je bila u prilici da poravna rezultat, nepreciznost ih je koštala boda i Spartak je zasluženo slavio.

SPARTAK ŽK –OFK BAČKA 2:1 (1:0)
Nikolić 34', Savković 66' - Mićić 89'

Spartak ŽK: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Kerkez, Hajdin, Jočić (Glavčić), Šimura, Abaz (Medić), Ivanović (Radovanović), Savković, Nikolić.

Bačka: Jevrić, Varga, Nikolić, Bjeloš, Mlađović, Savinović, Ilić (Ivković), Trivunović , Šarac, Luković (Makarić), Račić (Mićić).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3918
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.