Komentara: 6
Pregleda: 4718

Fudbaleri Spartaka savladali Rad (2:1)

27.02.2016. u 15:09h > 16:54
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom stadionu Subotici odigran je meč 24. kola Superlige u kojem je Spartak savladao Rad rezultatom 1:0. Posle 6 godina Spartak je savladao "građevinare" i otvorio drugi deo sezone na domaćem terenu pobedom. U narednom kolu Spartak gostuje u Čačku ekipi Borca.
Fudbaleri Spartaka savladali Rad (2:1)

Spartak je poveo u 6. minutu meča preko Torbice koji je šutirao sa vrha šesnaesterca precizno i dovoljno snažno da golmana gostiju uhvati na pogrešnoj nozi i uz pomoć stative smesti loptu u mrežu za ranu prednost  na prvom ovogodišnjem domaćinstvu.

Posle pomalo bezidejne igre na obe polovine terena domaći su ponovo u 23. minutu meča imali iznenadnu priliku preko Torbice koji je snažno šutirao iskosa sa desne strane sa oko 25 metara, ali lopta je prošla zamalo sa spoljne strane stative. Minut kasnije Stefan Ilić povukao je kontranapad sa svoje polovine, imali su "golubovi" priliku 2:2, ali Ilićev for u završnici pružio je priliku gostujućem defanzivcu da pravovremeno interveniše i otkloni svaku opasnost.

33. minut autogol za Rad. Probio je Mrkela po levoj strani, izborio se za prednost ubacio oštro u srce šesnaesterca, a nespretnom reakcijom Ljubenković smešta loptu u svoju mrežu i povećava Spartakovu prednost na 2:0.

Pred sam kraj prvog dela igre Kovačević je dobio parni žuti karton što znači da će morati da propusti naredni prvenstveni meč. Ne previše sadržajnih 45 minuta, ali što je najvažnije Spartak ima prednost, i to  2:0.

Drugo poluvreme krenulo je u nešto lakšem tempu, bez većih uzbuđenja, a gosti iako su zaostajali nisu pokazivali velike ambicije da promene utisak koji su ostavili tokom prvog dela. U 52. minutu meča Milić je zamenjen Mudrinskim, a oba igrača dobila su aplauze sa zapadne tribine koja je danas bila slabo posećena.

Iznenadnu priliku imali su gosti u 56. minutu preko Arsenijevića koji je pokušao snažno iskosa sa leve strane ali Janošević se dobro pokazao. Samo što je ušao u 60. minutu Ivanić je mogao da poveća Spartakovu prednost ali nepreciznost u završnici izmamila je samo uzdahe. Nova prilika za Ivanića u 65. minutu, idealan centaršut sa leve strane mladi napadač natrčava kroz sredinu, neometan snažno šutira ali lopta direktno pogađa gostujućeg golmana. Minuti uzbuđenja u kojima gol visi u vazduhu.

Kao što to obično i biva, posle nekoliko neiskorišćenih šansi stiže kazna sa druge strane. Gosti su izveli prekršaj sa desne strane, glavom je igrao Ćulum, Janošević kratko odbio, ali Maraš natrčava i smešta loptu u Spartakovu mrežu. Rad u 69' minutu smanjuje zaostatak i sada je 2:1.

Do kraja meča ostalo je da se igra još 20 minuta, a gosti pojačavaju tempo, Spartak tek sporadično odgovara. Više se igra na polovini domaće ekipe. Poslednjih desetak minuta igralo se pretežno na sredini, gosti su pokušavali, Spartak se vešto branio, ali i povremeno pritiskao, međutim do kraja nije bilo promena na semaforu.

Poslednju pobedu Spartak nad Radom ostvario je sada već davne 2010. godine, a ova pobeda je od izuzetne važnosti u borbi za opstanak u najelitinijem rangu.

Spartak - Rad 2:1 (2:0)
Torbica 6', Ljubenković '32 (AG) - Maraš 69'

U narednom kolu Spartak gostuje u Čačku ekipi Borca, a pre toga će u sredu odigrati meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Jagodine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 4718
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.