Komentara: 6
Pregleda: 2725

Fudbaleri Spartaka poraženi od Radničkog (1:2)

02.04.2016. u 17:05h > 18:54
Izvor: Subotica.com
U 28. kolu Superlige na Gradskom stadionu u Subotici sastali su se Spartak i Radnički iz Niša. Posle prilično nezanimljivog prvog dela, u drugom se igralo nešto konkretnije, a viđena i čak tri gola, nažalost jedan više u mreži Spartaka. U narednom kolu "golubovi" sa severa Bačke gostuju u Beogradu.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Radničkog (1:2)

Pred početak utakmice zajedno sa igračima i sudijama na teren su izašla i deca iz Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, kao i decu iz Spartakove škole fudbala, koji su puštanjem balona obeležili 2. april, Svetski dan osoba sa autizmom.

Pre prvog sudijskog zvižduka obe ekipe pozdravile su severni deo stadiona na kojem se sada već tradicionalno na duelima ove dve ekipe nalaze navijači obe ekipe koje zajednički bodre svoje timove. Ova tradicija traje preko 20 godina i neguje se kako u Subotici tako i u Nišu.

Fudbaleri Spartaka poraženi od Radničkog (1:2)

U prvih deset minuta igre igralo se između dva šesanesterca. Prvu poluopriliku imao je Spartak u 13. minutu meča posle prekršaja na oko 30 metara po sredini kada je Torbica šutirao precizno preko živog zida, ali nedovoljno snažno da naiznenadi golmana gostujuće ekipe. Usledio je petanestominutni period prilično prilično nezanimljivih dešavanja i iseckane igre u kojem niko nije mogao biti zadovoljan.

Ove ekipe su do kraja prvog dela igrale prilično nekonkretno, prilike su se uglavnom završavale na vrhu šesnaesterca, bilo je tek par individalnih akcija ali šutevi su bili prilično blagi ili neprecizni i samim time bezopasni.

Prvu izglednu šansu na startu drugog dela imali su gosti kada je u gužvi Spartakovog šesnaesterca oštro šutirao Marjanović ali golman Janošević bio je na mestu. Nepun minut kasnije povukao je Spartak odličnu kontru ali završni pas je izostao i povoljna prilika je propala.

Nešto silovitije su krenuli gosti i njihov trud je nagrađen u 53. minutu kada su poveli preko Đuričkovića koji je odlično reagovao na lep centaršut Bulatovića sa desne strane, nadmudrivši tako neopreznu odbranu Spartaka za 0:1.

Rani gol u nastavku meča kao da je razbudio "golubove" koji su zaigrali nešto konkretnije, preciznije, podigli tempo i tražili priliku da učine nešto više. Šef struke Spartaka je u međuvremenu ubacio Mudrinskog koji je zameni danas indisponiranog Milića, nedugo zatim Mrkelu je zamenio Novaković. Pritisak na odbranu gostiju ipak nije dugo trajao, gosti se vešto brane i prete polukontrama.

Posle prekršaja nad Antonićem u 66. minutu Torbica je iskosa sa desne strane centrirao u srce gostujućeg šesnaesterca, u vrlo kratkom razmaku loptom je igralo nekoliko igrača, u pravom karambolu padali su i igrači, lopta se odbijala ali na kraju ništa povoljno se nije desilo za Spartak.

U  69' minutu igru je napustio kapiten Torbica, a ušao je mladi Jokić.

Svoju prednost Radnički iz Niša uvećao je u 70' minutu preko Jovanovića. Ponovo je to bio naivno primljen pogodak, odnosno loše pokrivanje visokih igrača gostiju. Loša igra Spartaka na ovom meču izazvala je česta negodovanja malobrojne publike, bez obzira što su se na "severu" orile pesme podrške.

Golom Miloševića u 87' minutu Spartak je smanjio zaostatak, čime su doveo svoj tim u priliku da se barem donekle popravi utisak. Pogodak je plod akcije nekoliko preciznih dodavanja na polovini gostiju koje su izbacile brzonogog reprezentativca praktično oči u oči sa golmanom, a mladi Milošević bio je precizan za 1:2.  U 88. minutu Mudrinski je iznudio prekršaj na vrhu šesnaesterca gostuju, odlučio je sam da izvede prekršaj, bio je to direktan silovit, ali neprecizan šut.

O tome kako je domaća publika bila zadovoljna danas viđenim fudbalom svedoči i momenat da mnogi (od malobrojnih) su stadion počeli da napuštaju još pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Spartak - Radnički Niš 1:2 (0:0)
Milošević 87' - Đuričković 53', Jovanović 70'

Posle 28 odigranih mečeva Spartak ima 23 boda i trenutno zauzima poziciju broj 14.  U narednom kolu Spartak već u sredu gostuje Voždovcu i u poslednjem kolu ligaškog dela dočekuje ekipu Čukaričkog.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 2725
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.