Komentara: 5
Pregleda: 4228

Fudbaleri Spartaka poraženi od Rada u poslednjem meču sezone (1:2)

21.05.2016. u 20:04h > 20:54
Izvor: Subotica.com
Fudbalska sezona 2015/16 je završena, a svoj poslednji meč Spartak je odigrao pred domaćom publikom i nažalost izgubio ga od ekipe Rada, u duelu koji nije imao rezultatski značaj, ali je svakako više značio domaćem timu. Meč je završen rezultatom 1:2.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Rada u poslednjem meču sezone (1:2)

Prvo poluvreme izmamilo je tek nekoliko uzdaha malobrojne publike na Gradskom stadionu, očekivalo se više od dve ekipe koje su već odavno sačuvale superligaški status.

Prvih dvadesetak minuta nije donelo neku dopadljivu igru, ni previše šansi i činilo se kao da se igra šahovski meč, da se čeka greška protivnika, umesto da se igra otvoreno i bez kalkulacija.

U 19' minutu Subotičani su bili veoma blizu vođstva, ali je Mudrinski sa 5 metara poslao volej iznad prečke. Izglednu šansu imali su gosti u 25' minutu kada je iz jedne relativno bezopasne situacije igrač Rada plasira loptu pored Mirkovića, ali fortuna je bila na strani Spartaka te se lopta od stative odbila u polje i rezultat je ostao 0:0.

Drugo poluvreme je počelo nešto konkretnije od strane domaćeg tima. U 18' minutu meča na asistenciju 10 Milošević je doveo svoj tim u prednost od 1:0. Omladinski reprezentativac Srbije u dresu Spartaka lepo je primirio idealno dodatu loptu i iskosa sa leve strane precizno šuirao i smestio loptu u mrežu gostiju.

Posle početnog vođstva fudbaleri Spartaka su se povukli i prepustili sredinu gostima, što im se i osvetilo u 56' minutu kada je Rad izjednačio preko Kaluđerovića koji je iskoristio neopreznost poslednje linije Spartakove odbrane i u direktnom duelu sa golmanom Mirkovićem poravnao je na 1:1.

Usledio je period u kojem nije bilo konkretnijih šansi, igralo se između dva šesnaesterca ali igralo se znatno otvorenije nego u prvom delu. U 70' minutu Makarić je odlično probio po desnoj strani, idealno centrirao, našao Milića ali ovaj nije uspeo lepo da zahvati loptu i ona odlazi zamalo preko gola.

Posle Spartakove prilike vrlo izglednu su imali i gosti preko Rustmira, ali Mirković je bio na visini zadatka i krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Period igre između 70. i 80. minuta protekao je u blagoj terenskoj nadmoći domaćeg tima. Kaluđerović je bio u prilici da u 80' minutu ponovo savlada Mirkovića, ali golman Spartaka je bio spretniji i srećniji. Samo 5 minuta kasnije gosti ipak prelaze u vođstvo na sličan način kao što su i izjednačili i ispostavilo se postavljaju konačan rezultat 1:2

Spartak - Rad 1:2 (0:0)
Ilić 48' -  Kaluđerović 56', Arsenijević 86'

Iako su se FK "Spartak" i JKP "Stadion" dogovorili da ulaz na stadion bude besplatan na stadionu je bilo jedva hiljadu gledalaca koji su iskoristili priliku da po lepom vremenu bodre subotičkog superligaša u poslednjem meču sezone.

Ovim poslednjim kolom završava se fudbalsko prvenstvo u sezoni 2015/16 u kojem je Spartak kroz plejaut uspeo da sačuva superligaški status, završivši mini ligu na 2. mestu sa 5 pobeda i sa po jednim porazom i nerešenim susretom.  Šampion Srbije je Crvena zvezda, a iz lige ispadaju OFK Beograd i Jagodina.

Prvenstvo ćemo pamtimi po padovima i usponima, završnici Kupa Srbije ali i otkrovljenju na klupi Spartaka Andreju Černišovu, koji je uneo novu energiju u tim i vratio fudbalerima veru u pobedu. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4228
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.