Komentara: 2
Pregleda: 2680

Fudbaleri Spartaka poraženi od Crvene zvezde (2:1)

01.04.2017. u 17:38h > 19:57
Izvor: Subotica.com
Meč 28. kola Superlige odigran na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu završen je pobedom Crvene zvezde rezultatom 2:1. Dvostruki strelac za Beograđane je bio Vujaklija, dok je Spartak ubacio u mrežu Zvezde preko Ivanovića.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Crvene zvezde (2:1)

U dosadašnjoj istoriji susreta Crvene zvezde i Spartaka Beograđani su do ovog meča imali 25 pobeda, dok je dva puta odigrano nerešeno.

Samo što su ekipe krenule sa centra, desio se hladan tuš za Subotičane. Posle nepunih 70 sekundi igre Crvena zvezda je povela sa 1:0. Gol je postigao Vujaklija na asistenciju Plavšića, Ostojić je ostao ukopan na snažan šut sa oko desetak metara.

U narednom napadu Jovović u jednom spornom duelu pada u šesnaestercu Crvene zvezde, ali sudija je odmahnuo rukom i signalizirao da nema materijala za kazneni udarac.

Najavio je strateg Spartaka uoči ovog duela da će njegova ekipa igrati otvoreno, posle ranog vođstva domaće ekipe nije bilo mesta taktiziranju, Spartak se otvorio, ali u prvih dvadesetak minuta Crvena zvezda je bila konkretnija, a Spartak je vrebao šansu kroz tranzicionu igru.

Posle kornera Spartaka u 23. minutu Plavšić je povukao kontru Crvene zvezde, poslužio Ristića koji je iz izgledne prilike precizno šutirao, ali Ostojić je na mestu. Za kratko vreme domaći su imali više izglednih šansi, što iz neposredne blizine, što šutevima sa distance, ali rezultat se nijemenjao.

U 34. minutu Jovović je odigrao na jednu dubinsku loptu, krenuo silovito napred, bio je dosta brži od svog pratioca, ali dao si je predugačak for pa je pružio golmanu domaćih da istrči i ispuca loptu. Dobra polu šansa za Spartaka, ali nema promene rezultata.

Igrao se 35. minut kada je Ivanović probio po desnoj strani, veštim driblinzima nanizao nekoliko igrača Crvene zvezde, šutirao snažno iz srca šesnaesterca, ali lopta za malo odlazi preko gola.

Na isteku prvog poluvremena ponovo Plavšić probija po levoj strani, precizno upošljava Milića, još jednog bivšeg igrača subotičkog superligaša, koji volejom pokušava ali lopta za malo odlazi pored gola.

U drugo poluvreme Spartak je ušao još energičnije. U 54. minutu na asistenciju Mudrinskog Ivanović je matirao golmana Crvene zvezde za 1:1. Samo dva minuta kasnije domaći u kratkom periodu stvaraju dve odlične šanse, ali u oba slučaja Ostojić izlazi kao pobednik.

 Radost navijača Spartaka na Marakani i onih koji su pratili meč putem malih ekrana trajala je samo četiri minuta. Nakon primljenog gola Crvena zvezda je zaigrala silovito, stvorila nekoliko šansi, a jednu od njih svojim drugim golom Vujaklija pretvara u novu prednost Beograđana.

U 74. minutu Abaz je zamenio kapitena Torbicu, pokušao je Černišov da malo da osveži ofanzivni red izvlačenjem kapitena koji je i na ovom meču puno pretrčao i pokrivao dosta prostora.

Poslednjih petnaestak minuta pripalo je u potpunosti beogradskim crveno-belima koji su želeli da izbegnu neizvesnost u završnici, stvarali su brojne šanse, ali rezultat se do kraj nije menjao.

U nadoknadi vremena na teren je ušao 16-godišnji igrač Crvene zvezde, koji je tako postao najmlađi fudbaler ovog kluba u njihovoj istoriji (šesnaest godina i petanest dana).

Crvena zvezda - Spartak Ždrepčeva krv 2:1 (1:0)
Vujaklija 2', 58' - Ivanović 54'

Crvena zvezda: Manojlović, Ristić, Luković, Frimpong, Petković, Le Talek, Donald, Plavšić, Milić, Kanga, Vujaklija (61' Boaći).

Spartak: Ostojić, Ćalasan, Ivanović (Savković), Jovović, Krefl, Nikolić, Pantić, Radovanović, Stojković, Torbica (Abaz), Mudrinski.

Do kraja prvog dela sezone odigraće se još dva kola. U narednom kolu Spartak dočekuje Metalac. Posle ovog poraza Spartak ostaje na 9. mestu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2680
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.